Autumn is here en we willen na een lange dag werken genieten van lekker eten. En als het even kan, graag gezond en vol voedingsstoffen. Kijk dan niet verder en duik de keuken in, dit is de lekkerste spinazie artisjokken dip ooit. Addicted!

Benodigdheden
– 4 eetlepels ongezouten boter                                          – 2 theelepels citroensap
– 2 zakken spinazie, gewassen en zonder steeltjes       – half stuk brie in stukjes gesneden
– 1 kopje gesnipperde ui                                                     – 1 kop geraspte kaas
– 1 eetlepel geperste knoflook                                           – 1 pot artisjokken harten, gesneden
– 2 theelepels zout                                                               – 4 stroken crispy bacon, fijngehakt
– 1/2 theelepel zwarte peper                                              – 1/4 kop parmezaanse kaas geraspt
– 1/4 theelepel cayennepeper                                            – gesneden stokbrood om te dippen
– 1/4 kopje bloem                                                                – 1 kopje ongeklopte slagroom
– 1 kopje melk

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer een keramieke ovenschaal in met boter. Kook de spinazie 2 tot 3 minuten in een pan water, giet het af en zorg dat al het water eruit is. Snijdt de spinazie klein. Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe, laat ongeveer 3 minuten sudderen op medium vuur.

Vervolgens voeg je de knoflook, zout, peper en cayennepeper toe en roer dit door voor ongeveer een minuut. Draai het vuur laag en roer de bloem door het mengsel heen. Na een minuut voeg je de melk en slagroom erbij en blijf alles constant roeren voor een minuut tot een dik, creamy mengsel.

Voeg nu de spinazie en het citroensap toe en blijf nog even goed roeren. De brie, geraspte kaas, artisjokken harten en bacon gaan er nu bij en roer goed door. Giet het mengsel in de ovenschaal en strooi de parmezaanse kaas erover heen. Plaats de schaal in de oven en bak tot de kaas gesmolten is en het geheel bubbelt.
Dippen maar, enjoy!

Tip: haal voordat je de brie in stukjes snijdt de randjes eraf. Dit zorgt voor een zachtere dip!

READ NEXT
Recept: Chocolade bananenbrood
DIY: Brood zonder meel
Dinner-with-friends recepten onder de 20 minuten!

CREDITS: jocooks
(Visited 1 times, 1 visits today)