Balenciaga komt met boodschappentas van $2.000,-

In maart werd de oversized gestreepte boodschappentas van creative director Demna Gvasalia, gespot tijdens de modeshow van Balenciaga. De tas is nu te koop voor maar liefst $2.525,-! Een schappelijke prijs voor een designertas, maar deze tassen werden al langer in Thailand verkocht voor slechts 2 dollar, als boodschappentas.

De nieuwe tas was één van de hoogtepunten van Gvasalia’s debuut bij Balenciaga. Maar de Thai fashion community ging al snel los na het zien van deze tassen, ze lijken namelijk wel heel erg op de tassen waarmee ze in Thailand hun boodschappen doen.

https://www.instagram.com/p/BCriu1byvYj/

De naam van de nieuwe Balenciaga tas, Bazar, verklapt het al een beetje maar deze grote tassen vind je in bazaars en markten in Thailand voor nog geen twee dollar. Met de komst van deze Balenciaga tas zijn de prijzen inmiddels gestegen en kost de Thaise boodschappentas drie dollar.

Dit is niet de eerste keer dat Gvasalia een dure versie van een goedkoop product introduceert. Voor zijn eigen label Vetements produceerde hij het populaire DHL t-shirt voor  $330,-.

De tassen zijn vanaf nu te koop. De lijn bestaat uit drie verschillende kleurstellingen. Een grote voor $ 2,525; middelgrote versie voor $ 1,645; pouches voor $ 585 en twee kleinere portefeuilles $ 565.

Shop ze hier!

[show_shopthepost_widget id=”1873672″]

Photo credit: Vogue runway