Ben jij ook in het bezit van véél verschillende beauty producten voor je haar, je huid en je nagels? Zo veel dat je het bijna niet meer kwijt kan? Dan wil je misschien meer producten kopen die goed zijn voor meerdere beauty problemen. Met sommige middeltjes sla je twee vliegen in één klap, of zelfs meer dan dat. Eén beauty product dat in ieder geval een wondermiddel is, is castorolie. Wij vertellen je waarom en hieronder shop je de olie.

Sterke nagels

Je kan castorolie of een andere natuurlijke olie gebruiken voor sterkere, minder breekbare nagels. Giet wat olie in een kom en laat je nagels daar 10 minuten in weken. Je kan de olie ook een klein beetje warm maken als je dat fijner vindt. Je kunt ook wat citroensap toevoegen voor superwitte nagels. Handig.

Mooier haar

Je kan je haar extra verzorgen met castorolie. Masseer de olie in bij de wortels van je haar en laat het ongeveer een uur intrekken, hierna kan je het gewoon uitwassen met shampoo. Je kan de olie ook aanbrengen op gespleten punten om die er beter uit te laten zien. Je zorgt hiernaast voor een betere bloedcirculatie op je hoofdhuid, wat er voor zorgt dat je haar sneller groeit. En als je castorolie regelmatig gebruikt, kan het ook nog eens voor dikker haar zorgen. Het is dus een natuurlijk product voor mooier, glanzender, sterker, dikker én langer haar.

Roos weghalen

Hoewel deze anti-roosshampoo erg goed werkt tegen roos, werkt castorolie ook goed. De vettige zuren in castorolie zorgen er voor dat roos en een droge hoofdhuid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Masseer de olie in je haar en laat het weer een uur intrekken. Die droge schilfers zul jij niet meer op je schouders zien.

Volle wenkbrauwen

Ook zorgt castorolie er voor dat je wenkbrauwhaartjes sterker en voller worden. That’s what we need. Je hoeft maar een paar druppels van de olie te gebruiken en je kan het makkelijk aanbrengen met een watje of met een oud mascara borsteltje (waar geen mascara meer op zit). Doe dit iedere avond voordat je gaat slapen, minimaal 15 dagen lang, en je zult resultaat zien. Voor je het weet zijn je wenkbrauwen voller dan je had durven dromen.

Striae verminderen en voorkomen

De omega-3 vetten die in castor olie zitten, kunnen striae verminderen. Castorolie stimuleert namelijk de groei van gezond weefsel in je huid. Je kan castorolie direct aanbrengen op de huid waar je striae hebt of je kan het mengen met je favoriete body lotion of body moisturizer.

Gescheurde lippen tegengaan

Heb je in de winter ook vaak last van droge en gescheurde lippen? Dan kan je castorolie op je lippen wrijven voordat je een lippenbalsem opsmeert. Laat de castorolie eerst een beetje intrekken. Zo hydrateer je je lippen extra goed!

Een soepele huid

Castorolie is een olie die er ook voor zorgt dat je huid niet uitdroogt, het maakt je huid lekker soepel en het werkt kalmerend. Smeer het op een droge huid zodat je huid weer lekker zacht wordt. Je kan het ook op je handen en voeten smeren. Handcrème en voetencrème kan je dus ook uit je beauty producten collectie verbannen.

Wil je graag vollere lippen faken?
Zo krijg je vollere lippen zonder fillers

Twijfel je ook altijd over jouw lipstick kleur?
Deze kleur lipstick staat het beste bij jouw huidskleur

Wist je dat thee voor een mooie huid kan zorgen?
Theesoorten die je wil drinken voor een mooie huid

PHOTO CREDITS: THIRTEEN THOUGHTS

BewarenBewaren

BewarenBewaren

(Visited 1 times, 1 visits today)