10 onverwachte manieren om droogshampoo te gebruiken

Droogshampoo gebruik je normaal gesproken om haar wat een beetje vettig is een opfrisser te geven zonder het te wassen. Maar dat is niet alles wat je met droogshampoo kunt doen!

Wist je bijvoorbeeld dat droogshampoo super handig is om vlekken uit het tapijt te krijgen? Of dat het super goed werkt tegen zweethanden?

10 onverwachte manieren om droogshampoo te gebruiken

1. Meer grip voor je schuifspeldjes

Heb je net je haar perfect in model met behulp van de nodige schuifspeldjes, is je haar (of de speldjes) te glad om goed te blijven zitten. Als je wat droogshampoo op de speldjes spuit voor je ze in je haar doet zullen ze wat stroever worden en zo beter in je haar blijven zitten.

2. Uitgroei verdoezelen

Omdat droogshampoo een iets lichtere waas op je haar achterlaat (sorry brunettes!) is het ideaal om de uitgroei in blond haar te verdoezelen.

3. Vlekken maskeren in witte kleding

Vlek in je witte blouse? Spuit een klein beetje droogshampoo in je hand en dep dit voorzichtig op de vlek. De vlek verdwijnt niet maar valt wel minder op! Zo kom je in ieder geval de dag door.

4. Gebruiken als beach-spray

Als je je haar wilt opsteken is het lekker als je haar wat stugger is en wat meer volume heeft. Een beach spray is ideaal, maar droogshampoo heeft eigenlijk hetzelfde effect. Flink wat droogshampoo in de buurt van je hoofdhuid spuiten, doorkammen en klaar ben je!

5. Wenkbrauwen temmen

Heb je last van woeste wenkbrauwen? Spray wat droogshampoo op je wijsvinger en breng dit aan op je wenkbrauw. Het houdt je wenkbrauw in model en maakt ‘m meteen wat voller.

6. Tegen stinkende sneakers

Droogshampoo is vaak gemaakt van een soort zetmeel (zodat het vet opneemt), waardoor je het in huis als een maizena kunt gebruiken. Niet de bedoeling dat je je soep er mee gaat binden, maar heb je bijvoorbeeld een paar stinkende sneakers, spuit dan wat droogshampoo in de schoen. Laat het een paar uur of een nacht intrekken en veeg alle overblijfselen van de droogshampoo eruit. Je sneakers ruiken weer super fris!

7. Verkoeling voor je lijf

Droogshampoo neemt olie, vettigheid en zweet op. Op warme dagen kun je dus prima wat droogshampoo op je rug of dijen spuiten om zweten tegen te gaan.

8. Vlekken uit tapijt halen

Heb je een olie-achtige vlek op je tapijt? Spuit flink wat droogshampoo op de plek in kwestie. 20 minuten in laten trekken en even goed stofzuigen. Weg vlek!

9.  Werkt tegen zweterige handen

Wrijf een beetje droogshampoo tussen je handen om ze koel en droog te houden. Het maakt je handen ook iets stugger, dus ook handig om te gebruiken voordat je ingewikkelde yoga-poses gaat doen.

10. Houdt je pony vrij van je voorhoofd

Als je wat droogshampoo aan de onderkant van je pony spuit (het deel wat normaal tegen je voorhoofd aankomt) zorgt dat ervoor dat je pony niet vast gaat plakken aan je voorhoofd. Door de pony zal je voorhoofd altijd iets warmer en vetter zijn (zeker op warme dagen) en de droogshampoo zal de olie opnemen. Het houdt je pony ook mooi in bedwang.

 

P.S. Toch je haar wassen? Lees dan eerst even hoe het niet moet.. Dit zijn de 10 meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar!

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites