5 dingen die je niet wist over je haar verven

Maar na vandaag dus wel!

Elke vrouw heeft in haar leven wel eens haar haar geverfd. Voor veel vrouwen lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Je gooit er gewoon een andere kleur verf in en klaar is kees. Toch zijn er een aantal dingen die jij nog niet weet over haarverf.

Je kunt het volume in je haar faken
Door verschillende kleuren blond of bruin in je haar te verven, oogt je haarbos voller. Dus vergeet alle haarhacks, dit hoor je gewoon te doen.

Shampoo is niet het enige wat je aan moet schaffen om kleur te behouden
Natuurlijk heb je een shampoo nodig die je kleur beschermt en behoudt. Daarnaast heb je ook nog een UV-spray nodig. UV-stralingen zorgen er namelijk voor dat de kleur van je haar vervaagd. Hierdoor moet je het vaker verven. 

Je hormonen beïnvloeden je haar
Schommelende hormonen beïnvloeden de groei van je haar en de uitval. Door deze schommelende hormonen is het ook zo dat de verf niet goed kan pakken.

Haarverf kan je huid beschadigen
Het is je misschien al eens opgevallen dat er altijd resten verf op je gezicht blijven zitten als je je haar verft. Dit kan je huid beschadigen. Om dit forever te voorkomen kun je het beste moisturizer of vaseline op die gebieden in je gezicht smeren. Dit laagje beschermt je huid tegen de verf en je kunt de vlekken zo van je gezicht halen.

Je haar verven zorgt ervoor dat je haar minder vet is
Dus verf jij je haar vaak en heb je het gevoel alsof er een berg stro op je hoofd ligt? Dan kan dat dus komen omdat je je haar te vaak verft. 4-6 weken is écht de periode die er tussen moet zitten voordat je je haar weer verft.

READ NEXT:
Festival haar maak je zo
Was je haar hiermee voor glanzend en sterk haar!
Geen stress, een mooie huid en gezond haar? Eet dit!

Source: Instagram

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites