8 dingen die je moet weten over mascara

Mascara = the best

Mascara is één van onze favoriete beautyproducten. Een mooi laagje over je wimpers en je ziet er gelijk wakker uit! Je wimpers worden er langer van en je krijgt een open blik. Echt een wonderproduct dus. Maar wat weten we eigenlijk nog meer over mascara? Niet heel veel eigenlijk. Geef maar toe, veel van de onderstaande feitjes kende jij nog niet..

1. Zelfs Cleopatra gebruikte al mascara. Het was weliswaar niet een mooi borsteltje in een mooie verpakking, maar toch! Met een kohl potlood zette ze een streep onder haar onder en ze pakte gelijk haar wimpers mee.

2. Op de verpakking staat vaak een tekentje waarop je kan zien hoe lang het product houdbaar is. Alleen vergeten we vaak wanneer we de mascara hebben gekocht, dus dan heb je er niet heel veel meer aan. Hoe kan je er dan toch achterkomen of het product nog wel goed is? Nou, je hoeft er alleen maar aan te ruiken. Ruikt het naar azijn, gooi hem dan maar gelijk weg!

3. Haal het borsteltje er altijd uit met een draaiende beweging! Als je dit niet doet is de kans op klontjes groter. Daarnaast droogt het ook nog eens uit. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Niks is zo erg als spinnenpotenwimpers.

4. Leen je mascara nooit uit tijdens een avondje stappen om hem vervolgens weer zelf te gebruiken. Dit kan namelijk leiden tot ooginfecties. Echt waar!

5. De juiste manier om mascara op te brengen, is door van links naar rechts zigzaggende bewegingen te maken en zo omhoog te werken. Het zigzaggen zorgt ervoor dat de mascara niet klontert en dat je wimpers voller én langer lijken. Ben je klaar? Hou het borsteltje voor je ogen en ‘knipper’ met je wimpers over het borsteltje.

6. Tip van de week: Wanneer je babypoeder tussen de eerste en tweede laag mascara gebruikt, gaan je wimpers voller en langer lijken. Fijn!

7. Is jouw mascara uitgedroogd? Stop ‘m in een bakje heet water of gooi een paar oogdruppels in het potje voor een quick fix! Zo is hij weer zo goed als nieuw!

8. Haal altijd je mascara eraf voordat je gaat slapen. Doe je dit niet, dan is de kans dat je wakker wordt zonder wimpers erg groot. Dit is natuurlijk wat overdreven. Je wimpers breken namelijk af door al het draaien in je slaap.

Source: Cupcakes and Cashmere 

tagged in beauty, mascara
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites