OMG: avocado’s zijn niet alleen goed om te eten!

Ga jij het uitproberen?

Laten we eerlijk zijn, avocado’s zijn heerlijk! Daarnaast zijn ze ook nog is heel gezond. Maar wat blijkt nou, avocado’s zijn niet alleen goed om te eten. Omdat avocado’s rijk zijn aan vezels, vitamines en kalium kan het voor meer dingen heel goed zijn! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Huid

Een van de meest voorkomende producten die van avocado zijn gemaakt is voor de huid. Een avocado masker wordt ook veel gebruikt om eczeem tegen te gaan. Het beste is om avocado-olie te gebruiken of mix een avocado met je  eigen huidcrème.

Haar en hoofdhuid

Er kan ook een haarmasker gemaakt worden van een avocado. Dit kan van een avocado alleen, maar het kan ook samen met natuurlijke ingrediënten, zoals yoghurt en honing of samen met citroensap en eiwit. Het masker kan ervoor zorgen dat je haar sterker wordt en het zorgt er ook voor dat het meer gaat glanzen. Laat het masker ongeveer 15-20 minuten intrekken, was dan je haar met shampoo en je hebt prachtig sterk en glanzend haar.

Voor de hoofdhuid kan er een masker gemaakt worden van avocado met honing en olijfolie. Dit zal de hoofdhuid hydrateren en kan irritatie tegengaan.

 Handen en nagels

Alle huid en haar maskers kunnen ook gebruikt worden voor de handen. Het zorgt voor een goede hydratatie van de huid en het maakt je handen zacht. Heerlijk om die droge handen even te verzorgen toch?

Avocado-olie is vooral goed voor de nagelriemen. Het zorgt ervoor dat nagels sneller gaan groeien.

Voeten

Die arme voetjes mogen ook wel is verwend worden. Ook bij de voeten kun je dezelfde maskers gebruiken. Je kunt ook een voeten scrub maken door er een beetje suiker aan toe te voegen!

 Drinken

Ja, je kunt avocado’s niet alleen eten, maar ook drinken! Je kunt namelijk super lekkere smoothies maken met avocado erin. Wist je trouwens ook dat je heerlijke avocado ijs kunt maken? Hmm..

Scheerschuim

Deze had je misschien echt niet verwacht, maar je kunt je benen scheren met avocado! Gebruik ook hier avocado-olie voor!

Meer lezen over avocado’s?
>Feitjes over de avocado die je nog niet kende 
>Zo heb je altijd een eetrijpe avocado
>Er komt dus een avocadorestaurant naar Nederland!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites