Beauty fouten die zelfs make-up artists maken

Gelukkig zijn we niet de enige!

Ben jij net als ons een echte make-up lover en maak jij je voor elk uitje op? Zelfs als je alleen naar de supermarkt gaat? Dan heb jij, ja sorry, ook vast al genoeg make-up fouten gemaakt. Je wenkbrauwen té dun epileren, alleen lipliner aanbrengen of een te donkere kleur foundation dragen. Been there, done that… Maar om je gerust te stellen: make-up artists maken dezelfde make-up fouten.

Concealer
Wij gebruiken concealer meteen als we oneffenheden zien op ons gezicht. Make-up artists doen dat ook. Maar toch is concealer niet het antwoord op alles… Veel concealer onder je ogen smeren, betekent niet meteen een goede dekking. Hierdoor worden juist alle lijntjes en rimpels geaccentueerd. Ook gebruiken we concealer als we wallen hebben, maar ook dat is niet de beste optie. Je kunt beter een ijsklontje op je wallen leggen.

Je make-up borstels niet wassen
Het lijkt logisch om je make-up borstels niet te wassen, want: op je foundationkwast zitten al resten foundation. Maar de hoeveelheid viezigheid, olie en bacteriën er op make-up kwasten zitten, is shockingly veel. Wat er dus op iedereens to-do list gezet moet worden, is het wassen van make-up kwasten. Het is het beste om dit één keer per week te doen. Dit kan met water maar er bestaan ook speciale shampoo’s.

Contouring
Voor een speciaal feestje is contouren mooi, maar on the job is het misschien een beetje too much. Make-up artists vinden contouren helemaal te gek, maar ook zij gaan soms een beetje too far. Waar het moet zorgen voor een natuurlijke look, ziet het er soms des te onnatuurlijker uit.

Beautyblender
Sinds de beautyblender geïntroduceerd is, hebben we er allemaal wel een. De meest gemaakte fout: een droge beautyblender gebruiken. Een droge beautyblender “eet” je make-up op. Om het beste uit je beautyblender te halen, moet je ‘m eerst onder de kraan houden. Knijp ‘m daarna uit, zodat ie vochtig is. Op deze manier wordt het aanbrengen van make-up met een beautyblender mooier en makkelijker.

Brows on fleek
Wenkbrauwen
zijn heel bepalend voor je gezicht. Teken je ze wel bij, of juist niet? Wanneer kun je ze het beste epileren? De kans dat je “fouten” maakt is groot, zo ook bij make-up artists. Zij gebruiken bijvoorbeeld wel eens de verkeerde kleur wenkbrauwpoeder of potlood. Ook gebeurt het regelmatig dat ze wenkbrauwen shapen in een vorm die niet passend zijn bij het gezicht.

READ NEXT:
Make-up tips voor vrouwen met een bleke huid
Make-up fouten die we allemaal maken
De make-up die je gebruikt is misschien allang over datum

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites