Beauty fouten waar mannen op afknappen

Want ja, ook zij hebben daar een mening over...

We doen graag ons best voor een leuke man (en natuurlijk doen we dat óók voor onszelf!). Maar vaak denken we dat mannen het niet doorhebben als we onszelf hebben opgedoft (lees: ik-doe-m’n-best-maar-hij-ziet-het-toch-niet). Ladies, wij hebben nieuws voor jullie! Mannen hebben namelijk wel degelijk een mening over onze beauty looks… En wij hebben de grootste beauty “fouten” waar mannen op afknappen op een rijtje gezet!

 1. Parfum overload

“Te” is natuurlijk nooit goed, en dat geldt ook voor parfum. Mannen vinden het natuurlijk heerlijk als je lekker ruikt… Maar door te veel parfum krijgen ze het idee dat ze een mondkapje moeten dragen zodra ze in je buurt komen. En dat is nou net niet de bedoeling, toch?

2. Plamuurlaag

Een beetje foundation als basis is natuurijk helemaal oké (mits je de juiste kleur kiest). Maar te veel foundation wordt zeker niet over het hoofd gezien, ook niet door het andere geslacht. And let’s be honest: een bruine kraag op je witte blouse… Daar wordt toch niemand vrolijk van?

3. Veel (te veel) mascara

Volle en lange wimpers à la Bambi dat zou iedereen wel willen, maar overdrijven is natuurlijk ook een vak. Mannen houden er niet van als je overdadig met je mascara aan de gang bent geweest. We better keep it natural…

4. Een droge huid

Een droge huid is voor jezelf natuurlijk al niet fijn en dat is al een reden waarom je daar snel vanaf wil komen. Nog een reden om zo snel mogelijk van je droge huid af te komen is dat de heren het totaal niet prettig vinden om hand in hand met jou te lopen als de schilfers er vanaf vliegen.

5. Ongeschoren benen

Ook al is het een klusje waar je eigenlijk nooit zin of tijd voor hebt… Je kunt je vast wel voorstellen dat een man het totaal niet sexy vindt als hij het idee heeft dat hij met een velletje schuurpapier in bed ligt! Daarnaast zien gladde benen er natuurlijk veel mooier uit onder je rokje. Dus blijf ze vooral scheren dames!

6. Lipgloss

Stiekem wisten we dit al wel… Mannen zijn meestal niet zo’n fan van lipgloss. ”Het plakt zo.”  (Hoor je het ‘m ook zeggen?).

7. Oranje boven

Ja meiden, ook mannen valt het op als onze fake-tan een beetje mislukt is. Wees daarom voorzichtig met het aanbrengen van zelfbruiner of wanneer je een spray-tan laat aanbrengen.

8. Panda look

Smokey-eyes zijn te gek! Alleen kunnen we weleens iets te fanatiek zijn met het aanbrengen van donkere kleuren. En ja… Ook mannen vragen zich af wat er op je gezicht zit als jij erbij loopt als een panda. Dit is een fout die je hoe dan ook liever niet wilt maken. Ondanks of je jezelf nu mooi maakt voor de mannen, de vrouwen of gewoon voor jezelf…

9. Haarlak overload

Mannen vinden het (over het algemeen) heerlijk om met hun handen door je haar te gaan… Maar dan wel door zacht haar. Kapsels die meer haarlak dan haar bevatten worden niet bepaald als aantrekkelijk beschouwd. (Ook wel logisch, toch?).

10. Opvallende manicure

Het andere geslacht ziet ons vrouwen het liefst met sexy rode nagels of een French manicure. En ook al vinden wij het soms geweldig om te experimenteren… Volgens de heren mogen wij glitters en andere vreemde kleuren of patronen wel achterwege laten… (maar je moet natuurlijk lekker doen wat jezelf mooi vindt!).

Zo zie je maar dat ook mannen een mening hebben over onze “beauty” looks. Wat zijn volgens jullie de haar- en make-up looks waar mannen op afknappen?

READ NEXT:
Deze beautyfouten maak jij ’s ochtends ook
10 typische vrouwendingen die mannen écht niet snappen
Deze fashion items kun je delen met je vriend

Inspired by: Allure Magazine | Sincerely Jules

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites