Deze beautytrends willen we niet meer zien in 2017

OMG!Laat die highlighter kwast toch maar staan...

De beauty trends van 2016 zijn te beschrijven als: Over de top. Van regenboog highlighter, 100 layers challenge tot glitter overload. We raakte allemaal een beetje carried away met Instagram make-up dit jaar. En hoewel we sommige trends zoals bruine ipkleuren meeneem naar 2017 zijn andere gewoon een hot mess gewoon in 2016 moeten blijven.

We hoeven het toch niet meer hebben over de instabrows? Want die had je al in 2015 moeten laten.

Claw nails

Het lijkt alsof Instagram de broedplek is van vele beautytrends. En hoewel we sommige van het eerste moment al vreselijk vonden (Uhm, rainbow highlighter) hebben we voor andere wat meer tijd nodig. Claw nails zijn puntige en onpraktische nagels die helemaal hot waren vorig jaar. En hoewel ze op het eerste ogenblik sexy en fun waren hebben we ze nu meer dan genoeg gezien. Korte, gelakte nagels zijn alles wat je nodig hebt in 2017.

Crazy highlighter

Highlighter is perfect om je jukbeenderen te faken en je gezicht een glow te geven. Maar we kunnen het er toch allemaal wel over eens zijn dat het een beetje uit de hand liep in 2016. En hoewel het er op er op Instagram misschien goed uitziet is het in real life toch wel anders. Een zilverkleurige streep op je neus maakt het er namelijk niet mooier op. Maar niet alleen kaaklijken en neuzen, maar ook borsten, kuiten en nekken werden gecontourd. Nu hebben we er genoeg van en gaan we voor iets anders: Een frisse, natuurlijke basis met roze wangetjes is the way to go dit jaar.

Instafilter make-up

We zijn allemaal dol op die Instagram filter want zelfs zonder make-up kunnen we nu gewoon selfies maken. “I woke up like this”, maar hier trappen we allang niet meer in. Dus doe maar lekker normaal. Pak die

100 Layers Challenge

We willen dit jaar niet meer dan twee lagen nagellak zien. 100 layers video’s slaan gewoon nergens op, je verspilt er superveel make-up mee en je poriën zijn voor de komende twee jaar verstopt. Ain’t nobody got time for that! Ga maar weer lekker emmers ijs over elkaar heen gooien voor het goede doel.

Glitter

Glitter- lippen, haar en wenkbrauwen. Niets was too much glitter in 2016. En hoewel een beetje glitter oogschaduw altijd mooi is houdt het daar op make-up gebied echt mee op. Ook is glitter gewoon messy. Dus bewaar je glitter gewoon voor kostuumfeestjes.

Faux freckles

Faux freckles waren een *thing* en we begrijpen niet helemaal waarom. Ik bedoel begrijp ons niet verkeerd: sproeten zijn supermooi en als je ze hebt: lucky you! Maar faux freckles zijn een heel ander verhaal. Het is namelijk heel lastig om het er natuurlijk uit te laten zien.

Duckface

Over-lined lippen waar niet weg te denken uit je insta-feed vorig jaar. En hoewel we ze eigenlijk al in 2015 wilden laten, waren ze terug in 2016 en bigger than ever. Hopelijk is het nu dan ook echt klaar.

Eyelash overload

Mooie lange wimpers zijn sexy en laten je ogen er prachtig uitzien. Het is dus ook niet zo gek dat iedereen op zoek is naar the next best thing op wimpergebied. Want behalve mascara zijn er natuurlijk ook valse wimpers en wimperextension. Niets mis mee,  maar enough is enough. Het is niet de bedoeling dat we het idee hebben dat je wimpers kunnen wegkruipen van je gezicht.

Wat kan dan wel in 2017?
> Dit zijn de make-up trends van 2017
Dit zijn DE haartrends voor 2017!
Dit zijn de modetrends voor 2017

PHOTOCREDITS rhia

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites