Deze make-up is best to wear als je een bril draagt

Stap voor stap een bril-waardige look

Brillendragers zullen zich vast weleens afvragen: hoe combineer je make-up en een bril? Je mascara blijft plakken aan het glas van je bril (brillendoekjes for the win) en je hebt zwarte vegen onder je ogen omdat je make-up uitloopt. Om je te helpen met je make-up, geven wij je hier wat tips. Let’s fix this! 

Gezicht
Om je ogen in de spotlights te zetten, is het verstandig om je gezicht zo neutraal mogelijk op te maken. Kies voor een foundation die past bij je huidskleur en finish met poeder. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat de foundation onder je ogen niet uitgesmeerd wordt.

Oogschaduw
Hoe lichter, hoe beter. Omdat je bril al blikken vangt, is het belangrijk om niet te opvallende oogschaduw te gebruiken. Ondanks dat je oogschaduw gebruikt, krijg je een mooi nude effect.

Oogpotlood 
Zorg ervoor dat de kleur van je eyeliner een tint lichter is dan de kleur van je bril. Hierdoor krijg je geen ‘donkere blik’ in je ogen. Om je eyeliner in goed perspectief te houden met je bril, is het verstandig (en mooier) om je eyeliner af te stemmen met het frame van je bril. Hoe dikker de frame van je bril, hoe dikker de lijn van je eyeliner. 

Wimpers
First of all: krul je wimpers voordat je je mascara aanbrengt. Dit geeft je namelijk een stralendere en opgewekte blik (handig om te weten na een avondje stappen). Kies voor een mascara die elke losse wimper bedekt, dit geeft een mooier effect. 

Wenkbrauwen
Epileer je wenkbrauwen een beetje bij en “kam” ze in een model. Voor de kleur van je wenkbrauwen kies je uiteraard voor een kleur passend bij je haarkleur. Dat kan met een wenkbrauwpotlood, maar ook, heel handig, met wenkbrauwpoeder. 

Kies als laatste nog voor een mooie lichtroze lippenstift en je bent ready to go!

 

READ NEXT:
Deze bril past bij jouw gezichtsvorm!
Onmisbare tips voor de perfecte wenkbrauwen
Zo voorkom je lippenstift op je tanden

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites