Waarom je beter GEEN blackhead maskers meer kan gebruiken

De blackhead maskers zijn binnen no-time een enorme hype geworden in de beauty-wereld. Logisch toch, als het zo gemakkelijk je huid reinigt en alle onzuiverheden verwijdert? Helaas is dit vaak niet zo. Het masker doet soms zelfs het tegenovergestelde van wat je zou willen. Huidspecialisten waarschuwen vooral voor één ingrediënt waardoor blackhead maskers slecht voor de huid zijn.

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Het masker van je huid af trekken is geen pretje, maar als het eenmaal van je gezicht af is, is je huid gezond en egaal. Dat is wat veel mensen denken. In werkelijkheid is het masker helemaal niet zo effectief als je misschien dacht. Met het masker trek je namelijk ook een dunne beschermlaag van je huid. Dit maakt de pijn nog veel erger..

Tegenovergestelde werking

Veel blackhead maskers bestaan uit houtskoolpoeder en lijm. De lijm zou ervoor moeten zorgen dat mee-eters worden verwijderd van de huid. Maar wacht even, lijm kan toch niet goed zijn voor je huid? Dat klopt. Als lijm in contact komt met je huid, kun je uitslag of een allergische reactie krijgen. Ook verstopt het lijmmengsel de poriën. Dit kan zorgen voor irritatie, uitslag en droogheid. Je huid wordt dus eigenlijk alleen maar slechter.

The best way

Wil je toch een masker gebruiken? Dat kan. Kies voor maskers zonder lijm, die zijn natuurlijk veel beter voor je huid. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Ben je benieuwd naar andere maskers?
> 4 gezichtsmaskers voor ieder huidtype

Op een andere manier een mooie huid krijgen?
> Theesoorten die je wil drinken voor een mooie huid

Upgrade je routine met dit wondermiddel:
> Het beauty product dat je hele beauty routine compleet verandert

PHOTO CREDITS: DANIELALOPEZOSORIO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites