6 conditionerfouten die we allemaal maken

Oeps! Nr. 3 doen we echt ALLEMAAL

Natuurlijk, we houden er rekening mee dat we een conditioner kiezen waarvan we het idee hebben dat deze goed is voor ons haar. Maar een knappe coupe gaat verder dan dat. Het hoeft niet moeilijk te zijn, als je rekening houdt met onderstaande fouten komt die perfecte bos haar wel erg dichtbij!

1. Eerst shampoo gebruiken, dan conditioner

Misschien ken je de trend nog of misschien gebruik jij deze: reverse shampooing. Dit houdt in dat je eerst conditioner in je haar aanbrengt, dat keurig een paar minuten in laat werken en het vervolgens uitspoelt. Hierna was je je haar met shampoo. Het zorgt ervoor dat er geen resten shampoo achterblijven. Maar het nadeel van reverse shampooing is dat de conditioner het haar voedt en de shampoo het haar reinigt. Door het eerst te voeden en vervolgens te reinigen wordt het haar kwetsbaar. Klink eigenlijk ook vrij logisch…

2. Conditioner alleen op de punten gebruiken

Vooral voor de dames onder ons die fijn haar hebben is het beter om het haar goed te conditioneren. Fijn haar breekt namelijk makkelijker en dit wordt versterkt op het moment dat je wortels droog zijn. Breng de conditioner aan in punten en verspreid deze lichtjes tot net iets boven de oren. Belangrijk is wel dat je de conditioner goed uitspoelt zodat er geen resten in je haar achterblijven die je haar verzwaren.

3. Te nat haar

Een standaard douche routine is haar wassen, conditioner inbrengen, scheren en conditioner eruit wassen. Maar dit zorgt dus niet voor het optimale resultaat. Door de conditioner aan te brengen op (te) nat haar wordt de conditioner verdunt en kan deze het haar niet optimaal voeden. Daarnaast bestaat de kans dat de conditioner uit het haar glijdt. Hoe moet het dan wel? Heel simpel! Na het wassen knijp je het haar goed uit, je zou tussendoor ook even een handdoek door je haar kunnen halen. Vervolgens breng je de conditioner aan en voilà.

4. Conditioner op de hoofdhuid

Dit klinkt een beetje gek als je net het bovenstaande hebt gelezen. Maar het is belangrijk dat je conditioner NIET aanbrengt bij de hoofdhuid. Door conditioner aan te brengen op hoofdhuid wordt deze sneller vet. En dat moeten we niet hebben.

5. Verkeerde conditioner

Staan jouw kastjes ook helemaal vol met hair producten en wordt je collectie steeds verder uitgebreid? Als je nieuwe producten gaat kopen, is het belangrijk dat je goed let op de ingrediënten. Er zijn namelijk conditioners die je beter niet meer kunt gebruiken. Lees hier over welke conditioners we het hebben en voorkom beschadigd haar.

6. Te lang of te kort laten inwerken

Conditioner heeft tijd nodig om het haar te voeden. Maar we moeten het niet overdrijven. Volgens beauty experts werkt conditioner het best als je deze 2 tot 3 minuten laat inwerken. Bij het te kort laten zitten van de conditioner zal deze nauwelijks effect hebben maar bij te lang laten zitten van de conditioner zal deze het haar verzwaren.

Had je dit maar eerder geweten…
Geen conditioner in huis? Dit is dé oplossing!

Uitstellen is dus helemaal niet nodig.
> Met dit haartype kun je je haar beter wél vaak wassen

Waar die conditioner niet allemaal goed voor is!
Life-changing hack: hiermee kun je je benen het best scheren

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites