De 10 beauty facts die jij nog niet wist!

Deze zullen jullie verbazen...

We houden ons er dagelijks mee bezig (hoe vol zit jouw make-up tas?), en we denken er (bijna) alles over te weten: beauty. Maar niets is minder waar, dit is zijn de tien leukste beauty facts die jij nog niet wist.

10 beauty facts

1. De gemiddelde vrouw besteedt in haar leven ongeveer 3325 euro aan mascara. Daar moet je maar niet te veel bij nadenken als je weer een nieuwe afrekent.

2. Vroeger, toen er nog geen mascara bestond losten Egyptische vrouwen dit heel handig op door hun wimpers zwart te maken met steenkool en er vervolgens honing op te smeren zodat het bleef zitten (bizar maar waar!)

3. Goed om te weten bij het maken van je de volgende selfie: uit onderzoek blijkt namelijk dat de linkerkant van het gezicht als ‘mooier’ wordt beoordeeld dan de rechterkant van het gezicht.

4. In 2010 werd er in Iran een lijst met verschillende hairdo’s samengesteld die verboden zijn om te dragen. Hierop staat bijvoorbeeld ‘spikes’ (dat vinden we dan niet zo heel erg), maar ook de paardenstaart. Regelmatig houdt de politie controle en worden mannen en vrouwen met een verboden kapsel gearresteerd. Dus denk nog maar eens goed na voordat je in Iran met je messy ponytail over straat gaat.

5. Parfum goed voor je gezondheid? Yes it is! In Egypte worden sommige parfums niet alleen gebruikt om lekker te ruiken, maar ook om long-, darm- en leverproblemen mee aan te pakken.

6. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten zusters lijsten met essentials die zijn nodig hadden om hun werk goed te kunnen doen. And guess what? Rode lippenstift (check hier de do’s and dont’s) was één van de belangrijkste items op die lijsten. Zusters hadden dit nodig om er tijdens hun diensten goed uit te zien, en geef ze eens ongelijk!

7. Blondes have more fun? (Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen). Wat ze in ieder geval wel hebben is meer haar: natuurlijke blondines hebben gemiddeld zo’n 140.000 haren op hun hoofd. Daarop volgen de brunettes met 110.000 exemplaren, de dames met zwart haar komen op de derde plaats met 108.000. Roodharigen zijn het minst bedeeld met “maar” 80.000 haren. En hoe veel (of weinig) haar je ook hebt, op deze manier hou je het in ieder geval gezond…

8. We kunnen haast niet meer wachten op de zomerzon, die een lekker kleurtje geeft. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar in de tijd van de Renaissance was dit een absolute no-go. Een porseleinen huid stond voor rijkdom en dat was dus wat iedereen uit wilde stralen. Italiaanse vrouwen dachten hiervoor de ideale oplossing te hebben gevonden: zij aten regelmatig een stuk klei.

9. Een ‘unibrow’ is iets waar wij de schoonheid absoluut niet van in kunnen zien (je weet wel dat doorlopende ‘streepje’ tussen je wenkbrauwen). Het heeft zelfs een medische term: Synophrys. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar in Tadzjikistan (een klein land in Azië) is de ‘unibrow’ echt enorm sexy. En heb je de “pech” dat je niet geboren bent met een lekkere bos haar op je voorhoofd, dan fake je hem gewoon! Heb je toch liever twee wenkbrauwen in plaats van één? Kijk hier hoe je ze er perfect kunt laten zien!

10. Het klinkt misschien gek, maar de nagel van je middelvinger groeit sneller dan je andere nagels. Ook de nagels van de hand die je het meest gebruikt, groeien sneller dan de nagels van je andere hand (en zo kies je er de perfecte kleur nagellak bij).

Wij weten ook nog een aantal fashion feiten waar jij waarschijnlijk ook nog nooit van gehoord hebt… Kijk snel hier!

tagged in beauty, facts
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites