De 10 meest gemaakte beauty fouten

Een stap dichter bij the perfect skin!

Je kent d’r wel… die vriendin die altijd rondloopt met een flawless skin. Tja, hoe doet ze dat toch? Deze beautyregels hebben d’r vast geholpen. Het ligt waarschijnlijk aan deze beauty fouten! We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De 10 meest gemaakte beauty fouten

1. Telefoon niet schoonmaken

Hou jij van long conversations on the phone? Reinig je mobieltje dan wel regelmatig want er zitten VEEL bacteriën op je tellie! Denk maar eens aan al die keren wanneer jij je telefoon tegen je oor en gezicht aanhoudt.

2. Hands on your face

En hoe vaak leun jij met je hoofd op je handen? Yep, hetzelfde verhaal. Er zitten ook bacteriën op je handen en dan dus ook op je gezicht, so you better leave your face alone;-).

3. Lang en heet douchen

Het kan héél fijn zijn al is het minder goed voor je huid. Je kunt hier namelijk een droge en schilferige huid van krijgen (en dat willen we zeker niet). Stap dus op tijd onder die douche vandaan, sorry ladies! (En dit is de juiste volgorde als je gaat douchen, doe jij het ook fout?).

4. Te vaak scrubben

We scrubben ons suf… maar als je het té vaak doet wordt je huid minder blij. Dan haal je namelijk niet alleen de dode huidcellen weg maar ook de natuurlijke oliën die je huid laten shinen. Je skin kan daardoor gaan irriteren, houd het liever bij één keer per week…

5. Make-up kwasten niet reinigen 

Als je dagelijks make-up kwasten gebruikt zul je deze ook regelmatig moeten schoonmaken. Anders smeer je elke keer de bacteriën van de vorige dag op je gezicht (en dat is minder fris, toch?).

6. Zonnebril niet schoonmaken

Het is eindelijk zomer en we mogen onze zonnebrillen weer op! Maar maak ’m dan zo nu en dan wel schoon, want ja.. ook hier zitten bacteriën op die je niet op je huid wilt hebben.

7. Puistjes uitknijpen

Gezegend met een ‘mooie’ pukkel en wil je ’m het liefst gewoon uitknijpen (onder het mom: weg is weg)? You better do not! Hierdoor druk je de bacteriën namelijk alleen maar dieper in de poriën en ben je nog verder van huis…

8. Met make-up op slapen

We weten allemaal dat we dit beter niet kunnen doen. So don’t be lazy;-) en haal elke avond braaf je make-up van je gezicht (benieuwd hoe je het beste je gezicht kunt reinigen?).

9. Geen zin om je kussensloop te wassen…

Wash often! Dus vergeet liever niet om je kussensloop regelmatig te wassen. Het is een verzamelplaats voor bacteriën en restjes van huid- en haarproducten die je niet op je gezicht wilt hebben.

10. ’s Nachts te weinig uren maken

Ook té weinig slaap doet je huid geen goed. Het wordt er namelijk dof van en je hebt meer kans op verstopte poriën (nee bedankt!). Lang leve de 8 uur slaap per nacht dus…

Source: Angelica Blick

Welke beauty fouten maak jij regelmatig?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites