Zo hoef je NOOIT meer een filter te gebruiken

Oneffenheden? Zo zie je er écht niks meer van!

Zelfs nadat we onze tienerjaren zijn gepasseerd hebben we nog wel eens last van vervelende oneffenheden. Het is natuurlijk algemeen bekend dat veel water drinken, gezond eten en genoeg slapen ze kunnen vermijden. Maar als je er alsnog last van hebt is het natuurlijk hartstikke fijn als er andere alternatieven zijn dan het dicht plamuren van je gezicht. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Gebruik deze tips en je krijgt een frisse, puist-vrije huid.

1. Laag voor laag
In plaats van meer foundation dragen dan je normaal doet kun je oneffenheden beter verbergen met 2 verschillende soorten make-up. Breng eerst een highlighter aan op de oneffenheid en dep hier een klein laagje concealer die met je huidkleur matcht overheen.

2. Ice ice baby
Druk voordat je je make-up aan gaat brengen een paar minuten een ijsklontje tegen de plek waar de oneffenheid zich bevindt. De kou van het ijsklontje verlaagd de bloedtoevoer naar de plek waardoor roodheid vermindert. Herhaal dit meerdere keren per dag voor het beste resultaat.

3. Gebruik een kwast
Breng je concealer aan met een make-up kwast zodat je de beste dekking krijgt. Druk de haren van de kwast direct op de oneffenheid voor het beste resultaat.

4. Draag de goede teint foundation
Veel mensen denken dat het dragen van een foundation die een tint donkerder is dan je eigen huid ervoor kan zorgen dat je oneffenheden niet te zien zijn. Dit is niet waar, het zorgt er alleen maar voor dat je er ongezond uit ziet. Om de juiste kleur foundation te kiezen kun je deze het beste testen op je kaaklijn. Je kunt het ook vragen aan een medewerker van een parfumerie of drogist.

5. Leg de focus ergens anders
Als je wilt dat mensen afgeleid worden van je oneffenheden kun je de focus beter op een ander gedeelte van je gezicht leggen. Als je een pukkel hebt op je voorhoofd kun je het beste kiezen voor een bold lip. Als de oneffenheid zich bijvoorbeeld op je kin bevindt kun je wat heftigere oog make-up dragen.

6. Vecht tegen de ontsteking
Aspirines of Ibuprofen kunnen het heelproces van de huid versnellen. Ze werken allebei tegen oneffenheden omdat ze ontstekingsremmend zijn.

7. Verberg het in het zicht
Als je een puistje of andere kleine oneffenheden hebt kun je hier een stip opzetten met een bruin oogpotlood. Zo kan het doorgaan voor een moedervlek of sproet.

8. Gebruik groen
Groen neutraliseert rood, een groene concealer kan roodheid dus goed verbergen. Breng na de groene concealer wel een foundation aan die je huidkleur matcht.

9. Houd het mat
Vloeibare foundation (die zo het beste blijft zitten) en highlighters kunnen er glimmend uitzien waardoor oneffenheden alleen maar meer in het zicht komen. Gebruik daarom een matterende moisturizer en wat poeder.

10. Blijf weg van oliën
Producten die olie en parfum bevatten kunnen de huid irriteren, blijf hier dus ver vandaan als je een gevoelige huid hebt of als je een break-out hebt.

READ NEXT:
Concealer, we’re gonna rock you!
Puistje? Met dit ingrediënt is ie binnen no-time weg
4 manieren om die vervelende wallen te verbergen

 

Source: Instagram

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites