De foundation fouten die we allemaal maken

Geef toe we zijn allemaal quilty aan de oempa loempa look

Foundation, het wondermiddel wat we maar wat graag gebruiken. Al onze oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon en maakt ons gezicht egaal. Het vinden van een foundation die bij jouw huidskleur aansluit kan een lastige zoektocht zijn. De volgende stap is het aanbrengen van de foundation (en dat is nog een hele kunst…). Het doel van foundation is natuurlijk dat je er een prachtig egale huid van krijgt. Maar wel op zo’n manier dat niemand doorheeft dat we überhaupt make-up dragen. Oh, dat lijkt soms wel een een onmogelijke opgave. Daarom weten wij bijna zeker dat ook jij je wel eens schuldig heb gemaakt aan de onderstaande foundation…

1. De verkeerde kleur

Net even een wat donkere foundation kopen zodat je wat bruiner in je gezicht lijkt. Tja, heel veel vrouwen doen dit. En wij snappen het ook! In de winter kun je eruit zien als een lijk en dan wil je toch een beetje kleur in je gezicht. Dit is alleen niet de goede oplossing. De kleur op je gezicht komt hierdoor niet overeen met de rest van je lichaam. Gebruik bijvoorbeeld een zelfbruiner, hiermee kun je je hele lichaam een bruin tintje geven.

2. Aanbrengen op een droge huid

Je zult het misschien niet zo heel erg door hebben, maar je brengt foundation al snel aan op een droge huid. Als je foundation aanbrengt op een droge huid, wordt die droge huid juist geaccentueerd. Ook zal de foundation dan “op” je huid liggen in plaats van dat je het blendt. Dus what to do: scrub één keer per week je gezicht en breng daarna een moisturizer aan.

3.Teveel!

Vroeger dachten we als goedgelovige, puberende meisjes “hoe meer, hoe beter”, maar je hoeft helemaal niet zoveel foundation aan te brengen. Vijf druppels zijn genoeg. De belangrijkste zone is de T-zone. Dus alleen je voorhoofd, neus en kin.

4.Foundation kwast niet wassen

We zijn er zelf ook wel eens schuldig aan hoor, make-up aanbrengen met “vieze” kwasten. Je denkt misschien “ajoh, daar zit toch ook nog foundation op? Kan geen kwaad…” Wel dus! Als je je make-up kwasten niet wast, ziet je make-up er niet fris uit op je gezicht. En het kan zorgen voor vervelende onzuiverheden als pukkeltjes. Het is dus verstandig om je kwasten een paar keer per week te wassen met een milde shampoo of een speciale kwasten reiniging.

5.Beginnen bij je neus

Je neus is de vetste plek van je gezicht en bevat tevens het meeste olie. Als je dit over je gezicht verspreidt, vergroot je de kans op onzuiverheden. Begin liever bij them cheeks. 

Afgekeken bij Queen B!
Zo lijkt het alsof je geen foundation draagt

Dit wisten we nog niet!
5 dingen die je nóóit moet doen voor je foundation aanbrengt

Met deze tips zit je foundation perfect!
> Foundation tips die je waarschijnlijk nog niet wist

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites