De hacks voor het krijgen van lang en gezond haar

Wil je je haar gezond hebben maar wel laten groeien? Lees deze tips!

Heb jij de short hair trend uitgeprobeerd? Dan was je daar vast eerst heel blij mee, maar nu zou je wel weer lang haar willen hebben… we kennen het probleem. Je haar laten groeien duurt lang, maar met de juiste verzorging gaat het vast lukken. Helemaal nu wij je deze 5 tips op het hart hebben gedrukt. Succes!

1. Wikkel je natte haar niet in een handdoek

Nat haar is kwetsbaar en door een ruwe handdoek breekt het snel af. Gebruik liever een speciale haarhanddoek of een T-shirt om je haar mee af te drogen. Zo’n haarhanddoek kan je kopen bij de drogist.

2. Masseren

Vuil, olie en dode huidcellen laten je haarzakjes verstoppen waardoor nieuwe haren niet doorkomen. Masseer je hoofdhuid daarom iedere keer dat je je haar wast zodat alle viezigheid in het putje verdwijnt.

3. Bescherm je haar

Het föhnen, krullen en stijlen van je haar beschadigt je haren enorm. Hierdoor krijg je sneller last van gespleten punten en moet je het vaker knippen.  Gebruik liever geen tools. Kan jij echt niet de deur uit zonder? Dan is het prioriteit nummer één om je haar te beschermen. Gebruik altijd een hittespray en probeer op de laagste stand te föhnen. Het is ook belangrijk dat je goede tools hebt. Hoewel ze misschien wat duurder zijn, is het de investering zeker waard. Stijltangen met een keramische coating zijn beter voor je haren.

4. Laat de punten knippen

Je hoeft echt niet iedere keer een groot stuk van je haar te knippen, maar laat gewoon iedere zes weken de punten knippen. De onderkant van je haar is het oudst en daarom het zwakst, dit breekt snel af en dan wordt het onmogelijk om je haar lang te laten groeien. En nee, je haar wordt niet langer als je het vaker knipt, helaas.

5. Spoel je haren met koud water

Heet water maakt je haar droog en kwetsbaar. Als je warm gaat douchen kun je je haar het beste onder het water vandaan houden. Ga je je haar wassen? Spoel het dan uit met koud water. Zo worden de haarschubben na iedere wasbeurt gesloten en gaat het ook nog eens mooi glanzen.

6. Behandel je hoofdhuid als je huid

Geen hoofdhuid is hetzelfde. Net zoals je geen lichte, matterende crème op een droge huid aanbrengt, moet je dit ook niet doen op  je hoofdhuid. Als je last hebt van een droge, schilferige huid kun je hebt beste gaan voor de juiste producten. 

7. Het begint van binnenuit

Haarcellen zijn de de snelst groeiende cellen in je lichaam, deze worden ook als eerste beïnvloedt door een slecht dieet en levensstijl. Zorg dus dat je veel gezonde vetten eet (zoals noten, zaden, avocado en vette vis) om glanzende lokken van binnenuit te krijgen. Vitamine B is ook heel belangrijk voor een gezonde haargroei en aangezien we dit niet zelf aanmaken kun je hier ook extra vitamine voor slikken.

 8. Goede verzorging is key

Gebruik minstens één keer per week een haarmasker. Kokosolie doet ook wonderen voor je haar. Verwarm het in de magnetron. Zo kun je bij een gewoon haarmasker ook beter een plastic douchekapje opdoen. De warmte zorgt er namelijk voor dat je haarschubben opengaan en het masker beter in kan intrekken of ga sporten met een haarmasker in. 

9. Niet te veel wassen

Te veel shampoo verwijdert de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het droog wordt. Daarom is het belangrijk dat je je haren niet iedere dag wast. Als je haar snel vet wordt, kun je haren ‘trainen’ om minder snel olie te produceren door de tijdsduur tussen wassen te verlengen. Twee keer per week wassen is ideaal om je haar zo gezond mogelijk te houden. Je kunt altijd droogshampoo gebruiken op de wortels tussen de wasjes door minder vet te houden (Dit zijn de best beoordeelde droogshampoos!)

10.  Geen kam gebruiken

Gebruik nooit een borstel op nat haar. Je haar is nat erg kwetsbaar, zorg er dus voor dat je een kam gebruikt met brede tanden en dat je voorzichtig je haar kamt. Begin tijdens het kammen altijd bij de punten, zodat je haar niet afbreekt. Je kunt natuurlijk ook je haar kammen of borstelen voordat je gaat douchen.

11. Geen knotten of staarten tijdens het slapen

Het draaien in bed zorgt ervoor dat je haar sneller afbreekt. Draag je haren daarom nooit in een strak kapsel, zoals een knot of staart tijdens het slapen. Als je echt niet met los haar kunt slapen, kies dan voor een scrunchie. Deze zijn minder strak en dus wat haarvriendelijker. Ook katoenen kussenslopen zijn slecht voor je haar, omdat het materiaal niet zacht genoeg is, waardoor er frictie ontstaat. Kies daarom voor een zijden kussensloop dit is niet alleen goed voor je haar, maar voorkomt ook nog eens rimpels!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites