Dé make-up tips voor een droge huid!

Door deze make-up tips zal je (droge) huid weer gaan stralen...

Heb jij last van een droge huid? Dat kan super vervelend zijn.. Heb je net een half uur besteedt aan je make-up en dan ziet het er alleen maar erger uit (door losse velletjes of schilfertjes)! Wij hebben een paar goede make-up tips voor je als je een droge huid hebt. Hierdoor zal ook jouw huid weer helemaal gaan stralen! (Kijk hier welk eten jouw huid én haar laat stralen).

1. Verzorging

Bij een droge huid is de verzorging en reiniging (zo reinig jij je huid het beste) van je huid heel erg belangrijk! Gebruik geen agressieve producten. Hierdoor kan je huid gaan irriteren en kunnen er droge plekjes en/of losse velletjes op je gezicht ontstaan (en dat willen we niet!). Ga dus voor producten die speciaal voor een droge huid zijn. Deze zijn wat milder (en dus liever) voor je huidje. Gebruik ook voordat je je make-up aanbrengt altijd een voedende dagcrème. En vergeet je ogen niet, gebruik een speciale oogcrème om de tere huid rondom je ogen te verzorgen. Laat ‘m even intrekken en je kunt beginnen met je make-up routine.

2. BB cream

BB-cream is ideaal voor de droge huid. Het is redelijk dekkend en tegelijkertijd verzorgend en dat (laatste) heeft jouw huid zeker nodig! (Wil jij het verschil weten tussen BB, CC en DD cream? Lees het hier).

3. Geen poeder of mousse!

Ga je voor foundation? Gebruik dan geen poeder of mousse foundation. Dit benadrukt je droge huid namelijk alleen maar. Ook breng je poeder vaak aan met een kwast en laat dit nou net niet goed zijn voor jouw huid! Met een kwast komen er velletjes en schilfertjes los waardoor je huid nog droger lijkt.

4.  Vloeibare foundation

Neem liever een vloeibare foundation. Dit is makkelijk aan te brengen en trekt goed in je huid, waardoor deze niet nog droger lijkt! Ook kun je het beste gaan voor een crème blush in plaats van poeder blush. Als je toch een poeder blusher gebruikt kun je het beste eerst je foundation of BB cream even heel goed in laten trekken. Breng dan de blush aan met een hele zachte kwast (maar liever niet).

5. Tools

Zoals we al eerder zeiden kun je beter geen kwasten gebruiken! De haartjes van de kwast kunnen namelijk velletjes losmaken waardoor je huid juist droger lijkt. Breng je foundation of BB-cream daarom aan met een sponsje. Dep het voorzichtig in, ga niet vegen want dan heb je alsnog kans dat je velletjes losmaakt.

Wat zijn jouw make-up tips voor een droge huid? We zijn heel benieuwd! Laat het ons weten…

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites