De 10 meest gemaakte make-up fouten (en hoe je ze oplost!)

Zeg eens eerlijk: doe jij het stiekem ook fout?

We weten allemaal ongeveer wel hoe het werkt. Met een beetje mazzel heb je inmiddels de juiste foundation die past bij je huidskleur (zo niet, lees dan dit!), weet je hoe je te werk moet met bronzer en lukt het aardig om een knappe eyeliner aan te brengen. Er zijn echter een aantal dingen die we bijna allemaal nog steeds fout doen. We hebben de 10 meest gemaakte make-up fouten voor je op een rijtje gezet en vertellen je natuurlijk ook hoe je het oplost!

De meest gemaakte make-up fouten

1. Less is more

Als het op make-uppen aankomt geldt: less is more. Niemand wordt knapper van dikke lagen foundation, concealer, poeder, blush en bronzer. Echt niet. Door nèt iets minder op te doen bespaar je niet alleen zeeën van tijd in de ochtend (en avond, als alles er weer af moet), het is ook echt beter voor je huid en je ziet er simpelweg frisser en stralender uit.

2. Haastige spoed is zelden goed

Het kan geen kwaad om vijf minuten extra uit te trekken in de ochtend voor je make-up routine. Het werkt namelijk totaal niet prettig als je producten te snel over elkaar heen aanbrengt. Je dagelijkse crème heeft namelijk even tijd nodig om in te trekken. Smeer je er direct een foundation over heen, dan wordt de kans op strepen/ophopingen/oneffenheden alleen maar groter.

3. Vieze kwasten

Het is niet alleen onhygiënisch om je make-up kwasten nooit schoon te maken, door de bacteriën vergroot je ook de kans op puistjes, plekjes en andere narigheden in je gezicht. Eens in de twee weken verdienen je kwasten een badje met een speciaal reinigingsmiddel (of milde shampoo/conditioner). Kijk hier welke kwasten je waarvoor moet gebruiken!

4. Pompen

Waarschijnlijk de meest gemaakte fout: het pompen van je mascara voordat je het aanbrengt. Nee, hierdoor komt er niet meer mascara aan je borstel. Het zorgt er alleen maar voor dat er met iedere pomp meer bacteriën in je mascara terecht komen waardoor ‘ie eerder uitdroogt. Lees hier nog meer handige weetjes over mascara!

5. Te mat

Ok, we zitten zéker niet te wachten op een glimmend hoofd, maar je hele gezicht helemaal mat poederen is het andere uiterste. We willen een frisse, ietwat glanzende, stralende huid. Toch? Breng een klein (!) laagje poeder aan in de ochtend en werk dit alleen in geval van nood iets bij.

6. Te donkere lipliner

Lipliner gebruik je om ervoor te zorgen dat je lippenstift netjes daar blijft zitten waar het moet zitten: op je mond. Het is dus niet de bedoeling dat je de lipliner zelf duidelijk ziet zitten, niets lelijker dan een te donkere lijn! Gebruik een lipliner die net zo donker of een tintje lichter is voor het mooiste resultaat.

7. Met make-up op gaan slapen

Haal altijd (al-tijd!) je make-up er af voor je gaat slapen. Als je dat niet doet word je niet alleen wakker als panda, het heeft nog veel meer nare gevolgen. Lees er hier alles over!

8. Te dicht op de spiegel je wenkbrauwen epileren

Als je te dicht op de spiegel staat wanneer je aan de slag gaat met je wenkbrauwen is het veel moeilijker om in de gaten te houden of de algehele vorm goed blijft en ben je geneigd meer weg te halen dan nodig is. Neem dus regelmatig afstand om te checken of je nog goed bezig bent! Wil je volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne? Lees dan dit!

9. Te veel eyeliner op je onderste oogrand

Je ogen zullen sneller kleiner lijken als je te veel eyeliner of een te donkere kleur op je onderste oogrand aanbrengt. Wil je graag iets aanbrengen, kies dan voor een lichtbruine of taupe kleur. Nog erger: alleen eyeliner aan de onderkant aanbrengen en de bovenkant vergeten. Hierdoor zal het van een afstand lijken alsof je flink doorgehaald hebt en wallen hebt…

10. Weet wanneer je moet uitpakken

Zorg ervoor dat je make-up is aangepast op de gelegenheid. Ga je naar je werk? Hou het luchtig, fris en vooral niet te zwaar. Als je naar een feestje of diner gaat kun je natuurlijk flink uitpakken, bijvoorbeeld met deze party look!

 

 

PHOTOCREDITS NICOLE SKYE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites