Zo houd je je wenkbrauw verzorging bij

Want je brows zijn héél bepalend.

Net als bij een kappersbezoek en bij een bikini wax, wil je dat je wenkbrauwen er ook mooi en verzorgd uit blijven zien. Het epileren en bijhouden kun je het beste aan de pro’s overlaten, maar met een drukke agenda is het soms moeilijk om er iedere keer op tijd een afspraak tussen te wurmen. Gelukkig kun je tussendoor wel iets doen. Zo houd je je wenkbrauwen het mooist tussen de afspraken in.

Zo houd je de vorm en kleur het langste goed
De wenkbrauw tint verdwijnt na een paar weken. Probeer in die tijd uit de zon te blijven en geen verlichtende crèmes te gebruiken. De vorm van de wenkbrauwen kun je behouden door eens per week even te checken of er geen nieuwe baby haartjes zijn bijgekomen. Als deze buiten de vorm groeien kun je ze voorzichtig weghalen. Pas goed op dat je echt alleen die haartjes weghaalt.

Kleur je wenkbrauwen niet zelf tussen afspraken in
Het wordt niet geadviseerd om je wenkbrauwen zelf te gaan kleuren in die tijd omdat de producten die worden gebruikt alleen voor professionele doeleinden zijn. Als je je kleur tijdelijk een touch-up wilt geven, gebruik dan een getinte brow gel. Vraag aan je brow specialist welke kleur het beste voor je is of kies een kleur die één tint donkerder is dan je natuurlijke wenkbrauw kleur.

Pas op dat je deze fouten niet maakt
De meest gemaakte fouten die gemaakt worden zijn: het weghalen van té veel haartjes met epileren, of er té veel vanaf knippen. Als je over epileert duurt het weken voordat de haren terug gegroeid zijn. En als je teveel wegknipt kan dit lege plekken in je wenkbrauwen achterlaten. Als je te laat bent met het maken van een nieuwe afspraak kun je je wenkbrauwen het beste gewoon laten groeien. Voor een specialist is dat alleen maar beter. Dit omdat hoe meer haartjes je hebt, hoe beter ze de perfecte vorm eruit kunnen halen. Oh, en waxen? Dat is helemaal geen goed idee. Er kan té veel misgaan.

De producten die je het beste kunt gebruiken
Een brow serum houdt de haren sterk en gezond en stimuleert nieuwe haargroei. Zie het als squats voor je wenkbrauwen. Een higlighting potlood lift het oog, geeft een frisse uitstraling en definieert de vorm van je wenkbrauwen. Gebruik als laatste altijd een settende gel, doorzichtig of getint. Vraag altijd aan je wenkbrauw specialist welke producten zij je aanraadt.

En dit zeggen je wenkbrauwen over je persoonlijkheid.

READ NEXT:
Dit is dé wenkbrauwtrend van 2016!
Zo krijg jij die full brows die je altijd al wilde hebben
Beyoncé’s brow artist deelt zijn geheimen

Source: 91fays

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites