Deze slechte dingen doe jij je haar onbewust aan

Je bent nooit te laat om er mee te stoppen!

Je haar bepaalt voor een zeer groot gedeelte je uiterlijk en is daarom van zeer groot belang. We verzorgen ons hairdo met de beste maskertjes, en dat is dan ook zeker goed voor je haar. Maar ondertussen beschadig je het per ongeluk enorm met deze 7 slechte dingen die jij ongetwijfeld ook doet! En dat moet meteen stoppen! Lees hier waar we het over hebben en voorkom beschadigd haar.

1. Verkeerd kussenhoes

Slapen op een katoenen kussenhoes kan een van de grote redenen zijn dat je haar niet groeit of afbreekt. Katoen bestaat uit grove vezels die je haar kunnen beschadigen als jij ligt te woelen op je kussen. Je kunt het beste slapen op een kussensloop van satijn of zijde. Hiermee blijft je hairdo mooi en zal je ’s ochtends minder klitten hebben.

2. Voeding

Dat mensen die gezond eten een vaak een betere huid hebben is bekend. Maar wist jij dat voeding ook héél belangrijk is voor je haar? Het is écht waar! Je kan je haar gezond eten door het eten van de juiste hoeveelheden mineralen en vitamines. Er zijn zelfs een aantal superfoods welke die haar groei stimuleren. Benieuwd welke foodies dat zijn, dat leest je hier.

3. Elastiekje

Grote kans dat jij na een druk dag je haar meteen vast gooit als je thuis komt maar… Het is tijd om afscheid te nemen van het oude vertrouwde elastiekje dat jij al jaren om je pols heb hangen. Het is belangrijk dat jij het elastiekje niet te strak om je haar bindt, wat vaak gebruikt met een elastiekje die een ijzer stukje hebben. Achter dit ijzer kan je haar makkelijk blijven hangen en zal het vervolgens afbreken. Maar ook met elastiekjes zonder déze stukjes moet je uitkijken dat je die niet te strak om het haar bindt.

4. UP-DO

Naast dat je moet opletten welke elastiek je gebruikt en het niet te strak vastbinden is het schandalig om nat haar vast te doen. Wanneer het haar nog niet is dit minder elastisch. Dit betekent dat jij tijdens het creëren van de perfecte up do je haar eigenlijk uitrekt. Er zit dus niks ander op dan geduldig wachten tot je haar droog is. Hier lees je 7 manieren om je haar sneller te laten drogen.

Messy braids zijn ook helemaal hot. Maar draag het niet élke dag! Net zoals paardenstaarten, knotjes en hair extensions. Deze haarstijlen trekken aan je hairdo, waardoor het veel sneller afbreekt. Je kunt zelfs permanente haarverlies veroorzaken als je haar vaak in ‘spanning’ staat. Oei, doe je dit vaak? Meteen mee kappen dus!

5. Producten

Behoren haarserum, haarlak, en haarcrème tot je dagelijkse beautyritueel? Foei! In die producten zitten veel meer chemicaliën in dan je in eerste instantie denkt. Probeer hier dus echt mee te matigen. Net zoals het gebruiken van stylingproducten zoals een stijltang of een föhn. De hitte haalt de beschermende laagje hydratatie van je haar weg. Hierdoor beschadig je het sneller en breekt het ook sneller af.

Daarnaast komen stylingtools en borstels komen snel vol te zitten met bacteriën en overblijfselen uit het haar. Zorg er daarom voor dat je deze regelmatig schoonmaakt. Haal na elke borstelbeurt de haren eruit en was je borstel een keer per maand met shampoo. De stijltang of krultang kun je het best schoonmaken met een vochtig doekje.

6. Droogshampoo

Onze favoriet droogshampoo, lekker snel de deur uit en toch een verzorgd uitziende coupe. Maar helaas onze hair-BFF is niet zo goed… Droogshampoo creëert een ‘laagje’ op de hoofdhuid. Als je droogshampoo vaak gebruikt krijgen je haarzakjes uiteindelijk geen zuurstof meer.

7. Slapen met nat haar

Hoe heerlijk is het om voor het slapen te gaan even onder de douche te springen? Maar is met nat haar gaan slapen wel zo’n goed idee? Oké, stop it right now. Je haar is namelijk als het nat is enorm kwetsbaar. Als jij op je haar ligt te woelen en te draaien beschadig jij je haar. Doordat je haar als je slaapt vaak in vreemde vormen ligt, krijg je ook nog eens snel klitten in je lokken. En dat is toch wel het laatste wat we willen.

8. Je natte haren uitkammen

Nadat je je haar hebt gewassen onder de douche ga je er waarschijnlijk direct met een borstel doorheen. Doe dit nooit meer! Hiermee beschadig je je haar ontzettend. Dat komt doordat nat haar veel kwetsbaarder is als droog haar en breekt het veel sneller af. Heb je haast en moet je echt je haar kammen terwijl het nog nat is? Gebruik dan een kam met wijde tanden. Andere optie is om je haar te borstelen vóórdat je gaat douchen.

9. Je haren te goed drogen na het wassen

Veel van jullie zijn hier ook schuldig aan. Je hebt je hair net gewassen en wikkelt er een handdoek strak omheen zodat het opdroogt. Of als je onder de douche vandaan komt je haar met een handdoek droogwrijven. Zoals net al verteld werd is je haar enorm kwetsbaar als het nat is. Ga daarom niet met geweld je haar langs elkaar heen schuren. Dit is zo slecht voor je haren, probeer daarom altijd het voorzichtig op te drogen. Het liefst aan de lucht en als dat een probleem is, gebruik dan een katoenen handdoek.

10. Je lokken te vaak wassen

Van deze heb je misschien wel eens gehoord, maar je beseft waarschijnlijk niet hoe slecht het is voor je haar. Je haar te vaak wassen is een echte damage voor je haar. Als je je haar te vaak wast, verwijder je alle natuurlijke oliën en proteïnen in je haar. Dat zorgt er weer voor dat je lokken uitdrogen en de glans verdwijnt. Het beste is om je haar twee keer per week te wassen.

Neem deze foto’s mee naar je volgende afspraak
> 5 haarkleurtrends die GROOTS worden dit jaar

Geen tijd (of zin) gehad om je haar te wassen?
Deze kapsels bieden altijd uitkomst

Kleine verandering, groot effect!
> Dit is de makkelijkste manier om je haar compleet te veranderen

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites