Deze foundation fouten zorgen voor onzuiverheden

Doe jij dit ook altijd fout?

Foundation is onze redding als het gaat om onzuiverheden verbergen, maar soms verergert dit deze onzuiverheden juist. Gevalletje the ones we love betray us most.

Gelukkig is overal een oplossing voor. Als je wilt dat je foundation je onzuiverheden niet verergert (of veroorzaakt) hoef je maar met een paar dingen rekening te houden. Dat zijn deze kleine foutjes:

1. Foundation gebruiken met synthetische ingrediënten en lanoline

Als er bismuth cxychloride, en/of D&C Red 30, 36 & 40, of lanoline op de ingrediënten lijst van de foundation staat, blijf er dan ver vandaan. Ze zijn in een lab gemaakt en niet geschikt voor de huid. Lanoline is vet uit schapenwol en daarom te vet om op een gevoelige of acne gevoelige huid te gebruiken. Weer wat geleerd!

2. Het aanbrengen van je foundation beginnen bij je neus

Je neus is de vetste plek van je gezicht en bevat tevens het meeste olie. Als je dit over je gezicht verspreidt, vergroot je de kans op onzuiverheden. Begin liever bij them cheeks.

3. Je vieze vingers gebruiken voor het aanbrengen van je foundation

Je vingers verzamelen viezigheid, vettigheid en bacteriën. Dit alles wil je niet op je gezicht krijgen. Gebruik dus niet meer je vingers om je foundation aan te brengen, maar kies voor een (schone) kwast of beautyblender. Die shop je hieronder.

4. Je kwasten niet vaak genoeg schoonmaken

Dit heb je vast al 101 keer gehoord, maar we kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen. Maak.je.kwasten.schoon. Het liefst na gebruik, en anders iedere twee dagen. Je wilt de bacteriën die je kwast (of spons) verzamelt niet op je gezicht. Dan krijg je gegarandeerd break-outs. Lekker aan de was dus, of gewoon even nieuwe shoppen. 

Meer lezen over foundation?
De beste foundations voor in de zomer
Zo kan je die foundation weggooien!

PHOTO CREDITS JOANNA HALPIN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites