Deze gewoontes zijn heel slecht voor je huid

En we doen het allemaal...

We zouden eigenlijk veel meer aandacht aan onze huid moeten besteden. Veel mensen vergeten namelijk vaak dat het belangrijk is om je huid extra goed te verzorgen. Een van de allerslechtste dingen die je misschien doet is je make-up er niet afhalen voordat je gaat slapen. We begrijpen dat je moe bent, maar het is een oh zo slechte gewoonte!

Make-up niet verwijderen
We noemden het net al, maar dit is iets wat we vaak vergeten. Na een lange avond stappen of een gezellige sleep over laten we vaak onze make-up erop zitten. Dit is heel slecht voor je huid omdat er sneller irritaties kunnen ontstaan. Haal dus altijd, wij herhalen ALTIJD, je make-up eraf.

Te hard scrubben
Heel goed dat je om de zoveel tijd je gezicht en lichaam scrubt, want op deze manier verwijder je dode huidcellen. Ga alleen niet te hardhandig te werk want dit is namelijk ook weer niet goed. Je wil je huid natuurlijk niet beschadigen. De kans op rode vlekken door te hard scrubben wordt zo enorm vergroot.

Teveel koffie drinken
Koffie is heerlijk als boost op de vroege ochtend maar drink het niet te vaak. Door de grote hoeveelheid caffeïne is de kans op rimpels namelijk groter! Als je toch je kopje koffie niet kan missen, zorg er dan voor dat je veel water drinkt om dit te compenseren. We vinden namelijk altijd wel weer een reden om koffie te drinken. 

Te warm douchen
Niks fijner dan na een lange regenachtige fietsrit een warme douche te nemen. Maar te warm water zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Begint je huid rood te worden? Ga dan snel onder de douche vandaan!

Roken
We weten natuurlijk allemaal dat roken niet goed is voor ons lichaam. Daarnaast is het ook zeker niet goed voor je huid. Je hebt namelijk sneller kans op een vlekkerige huid met diepe rimpels. Hebben we je al overgehaald om te stoppen?

Aan puistjes zitten
Puistjes zijn natuurlijk nooit leuk en hoe verleidelijk het ook is om ze uit te knijpen of er aan te zitten, doe het gewoon niet. Vieze nagels kunnen namelijk bacteriën overbrengen waardoor er kleine ontstekingen kunnen ontstaan. Iewl!

Read next…
Deze 6 beauty gewoontes snappen mannen echt niet!
> Zo werk je binnen een minuut je puistje weg
Dit zijn dé beauty regels die iedere vrouw met een mooie huid volgt

Source: Viva Luxury

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites