Deze kleur lippenstift past het beste bij jouw huid

Vanaf nu ga je nooit meer de mist in.

Mooie, gekleurde lippen zijn vaak de perfecte aanvulling en maken je outfit helemaal af! Het geeft je vaak nét dat beetje extra waardoor je gezicht lekker gaat stralen, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste kleur kiezen! Sta jij ook urenlang in de winkel om (uit honderden kleuren) dé perfecte kleur te vinden? (En is het bij thuiskomst alsnog de verkeerde kleur?). Bekijk hier welke kleur lippenstift geschikt is voor jouw huid!

Warme of koele ondertoon

Als eerste is het goed om te kijken of je huid een warme of koele ondertoon heeft om te zien welke kleuren jou het beste staan. Dit is super makkelijk te testen: ga voor de spiegel staan en test of gouden óf zilveren sieraden jou mooier staan. Als zilveren sieraden je mooier staan dan heb je een koude ondertoon, en als gouden sieraden je mooier staan heb je een warme ondertoon. Als je een warme huidskleur hebt dan staan (warme) bruintinten zoals caramel, mokka en goud jou goed. Net als oranje en roze roodachtige tinten. Heb je een koele ondertoon? Kies dan voor wat (koelere) tinten zoals kersenrood, donkerrood en alle roze tinten.

Alle kleurtypes op een rijtje

Lichte huid

Als je een lichte huid hebt staan beige, roze en nude kleuren jou super goed. Heb je een warme/gelige ondertoon in je huid? Pas dan op met felroze en fuchsia, dit kan namelijk vloeken bij je warme ondertoon.

Medium huid

Heb je een medium huidskleur? Dan kun je het beste gaan voor rode tinten. Donkerrood, fel rood, het staat je allemaal. Ook lichtroze, oranje en perzik kleur staan je goed.

Medium huid met een olijfkleurige ondertoon

Een medium huid met een olijfkleurige ondertoon (heeft een groen-gele ondertoon). Kleuren die goed staan bij jouw huid zijn iets donkerder, zoals donkerrood, donkerroze en bessenkleur.

Donkere huid

Als je een donkere huid hebt dan staan veel kleuren lippenstift jou goed! Van diepere rode, bruintinten tot felle opvallende kleuren. Pas wel op met kleuren die een oranjekleurige ondertoon hebben.

READ NEXT:
Rode lippenstift tegen wallen!
Zo laat je geen lippenstiftafdruk achter op je glas
Do’s & don’ts: rode lippenstift

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites