Deze mascara fouten maak jij ook! Vanaf nu dus niet meer

Deze mascara fouten zul je niet langer maken...

Wij vrouwen zijn er maar druk mee, we zijn dagelijks in de weer met outfits, haar én make-up. Vooral mascara is een echte essential. Je ogen lijken veel opener (met deze make-up tips lijken je ogen groter) en zorgen voor een frisse look. Maar als je het op de verkeerde manier aanpakt, kan dit ook heel anders uitpakken. Wij hebben de mascara fouten voor je op een rijtje gezet die jij (waarschijnlijk) ook maakt! (Check hier ook de 10 dingen die jij nog niet wist over mascara).

1. Pompen

Je pompt je mascara vaak op en neer om meer mascara op je borsteltje te krijgen. Doordat je elke keer lucht naar binnen pompt raakt je mascara juist sneller uitgedroogd (and we don’t want that!). Je kunt dus beter het borsteltje even draaien in je mascara.

2. Verkeerde borsteltje

Voor ieder paar wimpers bestaat er een mascara borsteltje die goed werkt. Je moet dus even goed testen welk borsteltje het beste voor jouw wimpers werkt. Een verkeerde kan er namelijk écht voor zorgen dat je wimpers niet goed overeind gaan staan (en dan kun je die mooie, gekrulde wimpers wel vergeten!).

3. Je slaat de aanzet van je wimpers over

Veel vrouwen brengen hun mascara aan vanaf ongeveer het midden van de wimpers. Dit zorgt er juist voor dat je wimpers korter lijken. Breng de mascara daarom aan vanaf de aanzet.

4. Te lang dezelfde mascara gebruiken

Ja, waarschijnlijk zijn héél veel vrouwen hier schuldig aan: je gebruikt je mascara langer dan 3 maanden. Maar dit kun je beter niet doen, want je mascara droogt dan namelijk uit en werkt lang niet zo goed meer.

5. Te veel laagjes

Te veel laagjes mascara zorgen er niet voor dat je wimpers omhoog gaan staan. Je wimpers gaan hierdoor juist aan elkaar plakken en je mascara gaat klonteren. Breng dus niet meer dan twee laagjes aan. Laat je eerste laagje altijd even goed drogen voordat je met de tweede begint.

6. Wimperkam

Vrij weinig vrouwen gebruiken een wimperkam. Terwijl dit juist heel erg handig is! Het zorgt ervoor dat je wimpers niet aan elkaar blijven plakken (maak ‘m wel altijd even goed schoon nadat je ‘m hebt gebruikt).

7. Wachten met vlekjes weghalen

We hebben hier allemaal weleens last van… in alle haast (of je moet niezen!) schiet je een beetje uit en zit je mascara niet alleen maar op je wimpers maar er ook ver naast. Je bent dan geneigd om dit even (snel) weg te vegen met je vingers, maar het is beter om de mascara eerst even te laten drogen, dan krijg je de mascara vlekjes namelijk veel sneller weg (en zo verwijder je de meest voorkomende vlekken uit je kleding).

P.S. Dit zijn de 10 meest gemaakte make-up fouten!

Source: Pinterest

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites