Deze profielfoto tips gaan je gegarandeerd likes opleveren

Check, check and check!

Zit jij veel op social media en wil je ook behoren tot die groep mensen die zo 100 likes krijgen op hun foto? Dat kun jij ook door gewoon met deze dingen rekening te gaan houden de volgende keer dat je een plaatje schiet. Succes!

Kies voor een foto met hoge kwaliteit
Dit klinkt misschien heel logisch maar we zijn allemaal wel eens foto’s tegengekomen die het qua kwaliteit nét niet zijn. Zorg ervoor dat je foto van goede kwaliteit is. Als dit niet het geval is, kun je er soms beter voor kiezen de foto niet te plaatsen voor een mooier behoud van je feed. Tip: heb je meer licht nodig om de juiste foto te kunnen maken? Probeer dan eens een mobielhoesje met daglicht (van bijvoorbeeld perfectselfie.nl). Dit helpt je om mooiere foto’s te schieten die niet zo ‘geel’ doen ogen!

Verander je profielfoto niet om de haverklap
Zorg ervoor dat je een mooie foto hebt en stel die in als profielfoto. Laat die foto ook voor een tijdje staan. Niemand wordt er vrolijk van als jij je foto om de haverklap veranderd. Als je hem na een tijd vervangt heb je meer kans op likes, omdat mensen het dan leuk vinden om een recentere foto van je te zien.

Stel niet bij iedere site dezelfde foto in
De ene site is de andere niet. De ene foto kan op een datingsite werken, maar staat op je LinkedIn profiel niet professioneel. Dat geldt ook voor je leeftijd. Iets dat werkt voor een 21-jarige werkt meestal niet voor iemand van 50. Bedenk wat je wilt uitstralen en hoe je wil dat je vrienden of volgers tegen je aankijken.

Smizing
Iemands lach en ogen zijn dé twee dingen die vrouwen en mannen het meeste opvallen in een foto. Iemand die lacht ziet eruit alsof hij of zij van het leven geniet. Dat is waarom fotografen soms tegen de modellen zeggen: “Make love to the camera”. Je kunt ook ‘smilen’ met je ogen, dit noemt Tyra Banks: smizen. Dit betekent dat, wanneer je geen lachende foto wilt maken, je ervoor moet zorgen dat je ogen nog wel zodanig worden ‘aangespannen’, dat je dezelfde spieren gebruikt als wanneer je wél lacht. Zo hebben je ogen een vriendelijkere uitstraling en kijk je toch nog happy.

Je bent waar je van houdt
Veel online datingsites stellen voor dat je andere mensen niet op je profiel foto zet. Dus geen familie foto of foto van jou en je beste vriendin. Dit hangt natuurlijk wel van het type media af. Als jij een passie hebt voor mode, waarom zou je dan geen profielfoto nemen waarin je daarmee bezig bent? Helpt je op LinkedIn waarschijnlijk alleen maar mee om die droombaan in de mode te bemachtigen!

READ NEXT:
Zo maak je de perfecte selfie voor op een datingsite
Je eigen stijl vinden in 8 stappen
De 15 meest sexy banen voor mannen en vrouwen volgens Tinder

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites