Dit betekenen de symbolen op beautyproducten

Dit wist jij zeker niet!

Vaak gooien we beautyproducten in ons mandje zonder te kijken wat er op de verpakking staat. Vervolgens doen we hetzelfde wanneer we de producten gebruiken. We smeren het op ons gezicht, doen het in ons haar of brengen het aan op onze wimpers. Toch is het belangrijk om van te voren even de verpakking erbij te pakken en de symbolen te bekijken. Je hebt natuurlijk geen zin in een geïrriteerde huid of andere vervelende dingen. Maar waar staan al die symbolen op beautyproducten eigenlijk voor?

symbols-1
Links – Het eerste teken kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het potje met 12 M staat voor de houdbaarheidsdatum. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt is dit product twaalf maanden houdbaar. Zijn de maanden voorbij? Gooi het beautyproduct dan gelijk weg.

Rechts – De grote ‘e’ op de verpakking is het estimated sign. Dit betekent dat de EU de garantie geeft dat alle producten die op de verpakking staan ook echt in het product verwerkt zijn. Pfoe, gelukkig!

symbol-2
Links – Nee, de eerste afbeelding heeft niks te maken met een bibliotheek. Wel heeft het symbool te maken met lezen. Het betekent namelijk ‘lees meer’. Ze bedoelen hiermee dat ergens anders op de verpakking nog meer informatie over het product te lezen is.

Rechts – De drie pijlen zie je niet alleen op beautyproducten, maar eigenlijk op alle verpakkingen die er maar zijn. Het heeft allemaal te maken met recyclen. De verpakking kan namelijk hergebruikt worden. Ben je ook weer een heel klein beetje milieubewust bezig!

symbols-3
Links – Wij worden altijd heel erg blij als we dit lieve konijn op onze verpakking zien staan. Het betekent namelijk dat het product goedgekeurd is door PETA en er dus niet op dieren getest is. Yes. Zo hoort het ook!

Rechts – De vlam kan eigenlijk best letterlijk genomen worden. Het betekent namelijk dat je het product niet bij vuur in de buurt moet houden. Je wilt natuurlijk niet dat je kamer in de fik vliegt als je nagels aan het lakken bent. Weg blijven van kaarsjes dus!

P.S. Heb je onze video al gezien over hoe je het beste je nagels kunt lakken?

Source: Meer Beauty / PH Make up and Beauty / Facade Beauty / Mother Love / NSI Nails / Buzz Feed / Refinery29

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites