Deze basics heb je nodig voor jouw huidverzorging

All you need is a good base

Je huid is heel belangrijk. En dus moet je deze ook goed verzorgen, want die aandacht verdiend je huid! Een gezonde, glowing skin komt voort uit de gebruiken van de juiste basisverzorging voor je huid. Deze verzorging bestaat in principe uit 3 onderdelen: het voorbereiden van de huid, hydrateren en voeden en beschermen. Hoe ga je hiermee aan de slag? Zo dus:

1. Voorbereiden
Je kunt het gebruik van serums en crèmes eigenlijk net zo goed overslaan als je je huid niet goed reinigt. Een vuile huid neemt namelijk minder goed werkstoffen op uit verzorgende producten, dus reinig je huid iedere dag zowel ’s ochtends al ’s avonds. Je kunt deze het beste reinigen door gebruik te maken van een cleansing milk op olie of hydrofiele basis (lees: met water vermengbaar). Gebruik hiervoor bij voorkeur geen wattenschijfje (dit doen we dus eigenlijk al heel lang verkeerd), deze verstopt juist de poriën in plaatsvan dat het goed reinigt. Je handen zijn in deze de perfecte tool (je hebt ze niet voor niets) om je gezicht te wassen. Spoel je huid erna af met lauw warm water en reinig je gezicht na met een lotion (hier kun je wel een wattenschijfje voor gebruiken).

Tip: Heeft je huid een rough time en wil je wat extra’s doen om ‘m goed te verzorgen? Probeer dan minimaal 1x per week een peeling te gebruiken! Door regelmatig dode huidcellen te verwijderen creëer je sneller die gezonde, glanzende huid waar we allemaal van dromen. Wat je ook kunt doen ter verbetering van je huid is een doorbloedingscrème gebruiken. De zuurstofvoorziening van je huid wordt hierdoor verbeterd waardoor een aanzienlijk betere huidconditie ontstaat. En dat willen we natuurlijk allemaal. ;-]

2. Hydrateren
Een droge huid kun je goed vergelijken met een plant die een tijd geen water heeft gehad. De aarde is kurkdroog en bij water geven blijft het drijven omdat de aarde niet in staat is het vocht op te nemen. Je kunt het water geven dan beter in etappes toepassen zodat hij optimaal hydrateert. Zo is het ook met je huid! Door eerst te hydrateren met bijvoorbeeld een vitamine spray wordt de crème beter opgenomen en heb je dus ook minder crème nodig!

3. Voeden en beschermen
We hebben je al eerder verteld dat er geen enkele reden is om niet dezelfde dag- en nachtcrème als die van je lover te gebruiken. Huid is huid en verdient de beste aanpak. Voor optimaal advies over jouw huid kun je het beste een bezoekje brengen aan een huidcoach bij jou in de buurt. Met een huidverbeterende dagcrème, die tevens zonbescherming biedt, sla je twee vliegen in één klap! Perfect voor de naderende (hopelijk zonnige) periodes.

juiste basisverzorging voor je huid

Shop de producten hier:

1 CLEANSING OIL // 2 CLEANSING MILK // 3 SKIN PEELING

4 CELL ACTIVE // 5 VITAMIN COMPLEX // 6 SUN PERFECTION

READ NEXT:
Gezichtscrèmes: heb je ze allemaal wel nodig?
Goede voornemens voor onze huid in 2016
Wat modellen doen om hun huid zo flawless mogelijk te houden

Source: Instagram

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites