Dun haar? Zo creëer je alsnog een volle bos!

Zo krijg jij ook een volle bos...

Heel herkenbaar dit: je smeert allerlei styling producten in je dunne haar, en je ziet er na tien minuten weer uit als een verzopen katje. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle bos haar. Je kunt met allerlei producten in de weer gaan, maar met het juiste kapsel kun je ook een groot verschil maken. Wij hebben de beste kapsels voor dun haar voor je op een rijtje gezet! (Wakker worden met volume in je haar? Het kan!).

1. Schuine bob

Een zachte, schuine bob zorgt dat er meer volume in je haar komt. Zorg ervoor dat de puntjes luchtig vallen (en niet als één rechte lijn worden afgeknipt), zo creëer je namelijk meer volume in je haar. (Lees hier of dit kapsel ook bij jouw gezichtsvorm past!).

2. Schouderlengte

Laat je haar groeien tot je schouders, maar niet langer. Het is mooi om lang haar te hebben, maar hoe langer je haar is, hoe zwaarder het wordt en hoe meer het gaat hangen. Door je haar maximaal tot je schouders te laten groeien krijgt het automatisch meer volume. Gebruik daarbij volumepoeder om je haar nog meer een boost te geven.

3. Laagjes met pony

Laagjes zorgen voor meer volume, maar ook de pony zal je hierbij helpen. Een pony geeft je kapsel namelijk meer vorm, waardoor je haar voller lijkt. Ben je geen fan van de rechte pony? Ga dan voor een lange, schuine pony (of een lange, schuine lok à la Emma Stone).

4. Curl it!

Wat ook heel goed werkt voor meer volume, is het krullen van je haar! Dit hoeven geen perfect, gestylde krullen te zijn. Een nonchalante krul of golf kan al voldoende zijn. Dit kun je bijvoorbeeld met een krultang of stijltang doen (maar kan ook op deze manier: how to get the perfect beach waves! Lees het hier).

5. Schuine pony

Een pony wordt vaak aangeraden bij dun haar, maar doe dit alleen als je weet dat je bereid bent om er veel aandacht aan te geven. Verzorg je de pony niet goed, is de kans op vet haar groter en al helemaal bij dun haar. Als je toch een beetje hetzelfde effect wilt creëren, ga dan voor een schuine lok.

6. Paardenstaart

Wanneer je het fijn vindt om je haar omhoog te dragen kan je het beste voor een paardenstaart kiezen. Je kan twee staarten onder elkaar maken waardoor het lijkt alsof je veel meer haar hebt. Als je paardenstaart klaar is, wikkel er dan een extra pluk haar omheen. Als eerste ziet het er netter uit dan een normale paardenstaart maar je haar oogt ook dikker.

READ NEXT
>Beschadigd haar na je vakantie? Wij helpen je!
>What to do met je haar tijdens slapen?
>Deze kapsels blijven perfect zitten tijdens het sporten

PHOTO CREDITS: SOPHIA MOLEN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites