Hier komt je haaruitval waarschijnlijk vandaan!

Dit wist je vast nog niet!

Het is de schrik van iedere vrouw: dunner wordend haar. Haaruitval is verschrikkelijk. Maar hoe komt het eigenlijk dat je haar uitvalt? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken.

1. Je draagt je haar te vaak in een staart
Ze mogen dan hartstikke handig zijn: elastiekjes, maar erg goed voor je haar zijn ze niet.. Als je langdurig een staart in je haar hebt, komt het op één plek continu onder druk te staan en daardoor breekt het af. Koop sowieso alleen elastiekjes zoals de Invisibobble, deze beschadigen je haar het minst. Verander je staart ook af en toe van plek.

2. Je gebruikt te vaak een stijltang
Iedereen weet dat hitte en styling tools je haar beschadigen omdat het vocht als het ware uit je haar wordt getrokken. Gebruik al-tijd een heat protecting spray als je in de weer gaat met hitte en gebruik de tools zo min mogelijk.

3. Je slaapt op katoen
Wrijving breekt je haar af. Als je op een katoenen kussen slaapt ontstaat er constant wrijving. Hierdoor wordt je haar broos en dun. Het is beter om je sloop voor een satijnen of zijden variant te wisselen.

4. Stress
Er zijn hormonen die getriggerd kunnen worden door elke vorm van stress. Deze hormonen verstoren de haargroei cyclus. Ook gaan je hersenen door stress cortisol produceren. En dat hormoon veroorzaakt haaruitval. Als je van stress af wilt komen kun je dit het beste eten.

5. Je gebruikt geen conditioner
Je kunt conditioner zien als een soort dagcrème voor je haar. Als je dit niet gebruikt droogt je haar uit. Daardoor gaat het breken en schilferen. En als je bang bent dat je haar door conditioner recht naar beneden gaat hangen kun je gewoon een beetje droogshampoo gebruiken.

READ NEXT:
Zo houd je je blonde haar écht blond
Nooit meer pluizig haar door regen? Het kan!
De 10 meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar

Photo credits: sacsirlari

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites