Mascara aanbrengen, zo doet de pro het

Met deze tips zien je wimpers er veel beter uit!

Mascara, welke vrouw gebruikt het nu niet? Wij hebben een aantal tips voor jou verzameld om het beste de mascara aan te brengen. Bekijk hieronder de do’s en don’ts over mascara aanbrengen: 

Do’s

De wimperkrultang

De wimperkrultang, is echt je best friend. Om je wimpers dan ook op de beste manier te krullen is, door het in drie delen te doen. Begin met het eerste deel. Door de wimperkruller zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan te zetten, zo geef je je wimpers meteen een lift. Vervolgens wordt het middelste deel gekruld. En tot slot geef je het laatste deel van je wimpers ook die lift. Bij het laatste deel worden de langste en waarschijnlijk ook de buitenste wimpers gekruld.

Wimperborstel buigen

Last but not least. De wimperborstel buigen bij het aanbrengen van je mascara zal ook zeker helpen. Door het buigen van de wimperborstel zorg je ervoor dat je bij de kleinste haartjes terechtkomt. Vergeet als laatst niet het puntje van je borstel schoon te maken.

Eerst helemaal naar links, dan helemaal naar rechts

Als je je mascara gewoon recht aanbrengt, mis je de buitenste wimpers maar ook de zijkant van een wimper. Daarom ga je eerst met je mascaraborstel al je wimpers naar links kammen, daarna naar rechts en daarna van beneden naar boven. Zo zorg je ervoor dat je echt elke wimper te pakken krijgt.

Volume in de wimpers

Als je de mascara hebt aangebracht en het gewenste resultaat hebt behaald, wacht dan nog even. Wil je nog meer volume in je wimpers? Kan! Dit doe je door met de mascaraborstel van bovenaf eroverheen te gaan. Tot slot kun je op de normale manier nogmaals met de mascara door je wimpers heen gaan. En eventueel de wimpers die aan elkaar geplakt zijn met een pincet uit elkaar halen.

Waterproof mascara

Wil je dat die krul er de hele dag mooi in blijft zitten? Kies dan naar het aanbrengen van een laagje mascara, ook nog eens een laag waterproof mascara aan. De extra laag mascara helpt om de krul er zo in te houden.

Don’ts

Plop geluid

Het is belangrijk dat je mascara altijd het ‘plop’ geluid maakt wanneer je hem openmaaktZodra je dit niet meer hoort, is het een teken dat de mascara oud is. Als je mascara oud is dan wordt de mascara niet meer mooi uitgesmeerd en krijg je een klonterig effect.

Lucht in de mascara

Pomp NIET met het borsteltje in je mascara. Door het pompen van je mascara krijg je lucht in je mascara. Hierdoor droogt de mascara uit (wat je natuurlijk niet wil). De mascara smeert hierdoor niet meer mooi uit en wordt klonterig.

Omhoog kijken

Stop met rechtdoor kijken als je je mascara aanbrengt. Ga juist met je onderkin wat omhoog en kijk naar beneden. Deze tip helpt niet alleen bij het mooier aanbrengen van de mascara. Het voorkomt ook dat je knoeit met je mascara op je oogleden.

Horizontaal – Verticaal

Als je eenmaal bent aangekomen bij de onderwimpers, is dat meestal ook nog wel lastig om daarbij niet te knoeien. Daarom is het geheim om niet te knoeien door het NIET horizontaal aan te brengen, maar juist verticaal.

Uitsmeren van mascara

Als je de mascara boven en onder hebt aangebracht en je waarschijnlijk toch een beetje geknoeid hebt, wil je het natuurlijk ook zo goed mogelijk weer weghalen. De meeste vrouwen doen het dan gelijk met een wattenschijfje zodra ze geknoeid hebben, maar dat is dus helemaal niet handig. Laat de mascara eerst opdrogen en haal vervolgens voorzichtig met een wattenstaafje de geknoeide mascara weg. Zodat de rest van je make-up niet beschadigd.

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites