De trend op het gebied van huidverzorging

En je kan het gewoon thuis doen.

Het is weer volop winter. Tijdens deze lange koude en grijze periode kunnen je benen nog wel eens droog aanvoelen. En dat willen we natuurlijk niet. Hoe pakken we dit snel aan? Simpel! Dry brushing..

Wat is dry brushing

Dry brushing is precies wat je denkt dat het is. Het droog borstelen van je huid. Deze beauty trend is momenteel ontzettend populair. En te vinden op de menukaart van menig spa. Wij snappen wel waarom. Dry brushing is een simpele en snelle manier om je huid een boost te geven zonder dat je hier veel in hoeft te investeren. Naast dat het goed is tegen een droge huid, werkt het borstelen van de huid ook verstevigend. Door het borstelen van de huid wordt de bloedcirculatie en celvernieuwing gestimuleerd. Een healthy glow en een gezonde huid. WIN-WIN!

Gewoon thuis doen

Natuurlijk kan je het laten doen door een professional, maar tegenwoordig kan je het ook gewoon thuis doen. De dry brushing methode is eigenlijk heel simpel.

Begin onderaan en werk langzaam naar boven. Maak zachte(!) ronddraaiende bewegingen met je borstel. Gebruik voor de gevoelige gedeeltes van je huid een zachtere borstel. Om het goed te doen, is het belangrijk dat je huid helemaal droog is. Je kan het op elk moment van de dag doen, maar het beste moment is om het te doen voordat je gaat douchen, want zo spoel je gelijk alle dode huidcellen van je lichaam af. Vrouwen met een gevoelige huid hoeven het niet meer dan 1 keer per week te doen en als je een normale huid hebt, kan je het 2/3 keer per week doen.

Na het douchen dep je de huid droog en voed je deze met een goede bodylotion of olie. Je zult snel merken dat je huid gezonder en steviger aanvoelt.

Cellulitis

Naast dat het borstelen zorgt voor een glimmende en gezonde huid heeft het nog een heel groot voordeel. Het vermindert cellulitis aanzienlijk en maakt zon beschadigingen op je huid minder zichtbaar. Na het borstelen is het altijd slim om een hydraterende en verzorgende body lotion aan te brengen, want je huid is helemaal schoon en neemt het daardoor goed op.

READ NEXT
Met deze tips maak jij je huid winterproof
Zo krijg je een mooiere huid terwijl je slaapt
Poriën verkleinen: zo doe je dat

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites