Foundation tips die je waarschijnlijk nog niet wist

Met deze tips zit je foundation perfect!

We kunnen gewoon nooit genoeg make-up tips krijgen. Het aanbrengen van make-up gaat namelijk niet altijd zo makkelijk als dat we op YouTube video’s zien. Je moet er eigenlijk ook langzamerhand achter komen wat het beste voor jou werkt en daar kunnen tips en tricks goed bij helpen.

1. Vijf drupjes foundation is genoeg
Meer dan vijf drupjes foundation heb je niet nodig. Breng de foundation aan op je wangen, voorhoofd, kin en je nek. Smeer de foundation uit in ronde bewegingen voor het mooiste effect. Niemand wil met een volgeplamuurd gezicht lopen. Dat is dé grootste make-up fout die je kunt maken.

2. Water en foundation zijn de grootste vrienden
Om je foundation minder droog te maken kun je beter water gebruiken dan een crème. Een crème zorgt voor een vettige look en water voegt net genoeg vocht toe om je foundation prachtig te maken. Probeer het eens!

3. Blotting papers in plaats van poeder
Setting powder is een geweldige uitvinding. Zo blijft je make-up ten minste zitten. Het grote nadeel aan deze poeder is dat het al snel lijkt alsof je veel te veel make-up op hebt. Om dit te voorkomen kun je blotting papers gebruiken. Doe dit op het moment dat je voelt dat je huid wat vettig wordt.

4. Lekker moisturizen
Heb je helemaal geen last van een vettige huid en heb je eerder een droge huid? Dan kun je een huidolie door je foundation mixen. Hierdoor zullen de schilfertjes op je huid verminderen en zie je de foundation ook minder duidelijk zitten. Is een olie te heftig voor jouw huid? Gebruik dan je favoriete gezichtscrème.

5. Je vingers in plaats van geliefde beautyblender
Er is natuurlijk niks mis met de beautyblender, maar je handen kunnen ook zorgen voor een mooi resultaat. Als je je foundation met je handen aanbrengt, kan de foundation beter inblenden met je huid. Extra voordeel: als je je handen gebruikt in plaats van een spons hou je meer foundation over, want je spons neemt een groot deel van je foundation op.

Wil je meer lezen over foundation tips?
Dé foundation hack voor long lasting make-up!
De beste foundations voor een vette huid
De juiste foundation voor jouw gezicht

 PHOTO CREDITS NIKKI_MAKE-UP

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites