De meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar

Don't go wrong next time!

Gebruik je vaak een stijltang om je haar helemaal pico bello te stijlen? Toch maken we met z’n allen nog wel een paar fouten. Vanaf nu niet meer met deze tips!

1. Hittebeschermend product vergeten
Even snel je haar stijlen? Dan laat je de hittebeschermende producten al gauw achter wegen. Terwijl dit juist super belangrijk is voor het beschermen van je haar! Gebruik vooraf liever een beschermende spray of serum.

2. Vochtig haar stijlen
Je haar moet écht helemaal droog zijn als je het gaat stijlen. Dus niet in alle haast (na het douchen en sprayen) gelijk de stijltang erin, maar eerst heel goed laten drogen anders beschadig je je haar! Hoor je een sissend geluid? Dan is je haar dus toch nog vochtig.

3. Je stijltang staat op de hoogste stand
Je zet je stijltang op de maximale stand. Als je een volle bos hebt kun je dit doen maar ladies met dun haar, beschadigde lokken of gekleurd haar kunnen beter voor een iets lagere stand kiezen. Ga ook niet voor de laagste stand want dan moet je weer té vaak over je haar heen en dat duurt een eeuwigheid.

4. Je verdeelt je haar niet
Verdeel je lokken in dunne plukken zodat het snel stijl wordt. Als je te dikke plukken pakt duurt het namelijk veel langer voordat het echt stijl is en moet je veel te vaak met de stijltang over dezelfde pluk waardoor het sneller zal beschadigen.

5. Je vergeet je stijltang schoon te maken
Yes, je tang heeft af en toe ook een schoonmaakbeurt nodig. Denk maar aan al die haarproducten en stof die op je stijltang gaan zitten. Niet echt fris om ’m oneindig vaak te gebruiken, toch? Maak ’m dus regelmatig even schoon door middel van een watje met een beetje warm water én alcohol.

READ NEXT:
4x haarstijlen voor dun haar
THE CHAIR: Belangrijke haarvragen, nu beantwoord!
Blow-dry je hair zoals bij een professionele kapsalon

Source: Tumblr

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites