Zo fix je gebroken lipstick

Zo kun jij je lippen nog steeds voorzien met jouw favoriete kleur.

Misschien heb je het weleens meegemaakt: je wil je favoriete lipstick opdoen, maar je draait hem net wat te ver uit de huls. Gevolg: een afgebroken lipstick en jij die baalt als een stekker. Voordat je hem weggooit, moet je weten dat dit eigenlijk helemaal niet hoeft. Je kunt je lipstick zelf weer maken.

Wat je nodig hebt is een aansteker en je koelkast. Met de aansteker (of met een kaars) smelt je het gebroken deel van de lipstick een beetje aan de onderkant. Vervolgens druk je deze zachtjes tegen de andere kant van de lipstick aan. Draai je lipstick terug in haar huls en plaats de lipstick in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Daarna is je lipstick weer prima te gebruiken.

Is er geen redden meer aan je lipstick maar wil je hem absoluut niet weggooien? Dan kun je je lipstick helemaal smelten en hem in een potje te bewaren.  Gebruik bijvoorbeeld het potje van een oude lippenbalsem of koop een reisverpakking. Stop hem wederom in de koelkast en je kunt je lipstick dan met een speciaal kwastje of met je vinger aanbrengen.

Je hoeft je lipstick dus echt niet weg te gooien, maar wees voortaan wel wat voorzichtiger. Draai je lipstick nooit te ver uit de huls en duw er niet te hard mee op je lippen. Dan hoef je dit soort klusjes ook niet uit te voeren.

READ NEXT
Één van de belangrijkste beautytips OOIT
Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten
Zo weet je of de make-up die je gebruikt over datum is

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites