Dit gezichtsmasker past bij jouw huidtype

Dit heeft jouw huid nodig.

Gezichtsmaskers zijn het antwoord. Perfect voor een avondje spa-at-home, alleen of met je vriendinnen. Je huid heeft veel te verduren tijdens de seizoensveranderingen. De ene dag moet je een dikke sjaal om en de volgende dag is het twintig graden en dit kan je huid irriteren en een huidmasker is daarom perfect om je huid een boost te geven en klaar te maken voor de het lekkere weer, want dan dragen we vaak minder foundation.

MonStyle selecteerde de fijnste gezichtsmaskers per huidtype! En hoe je egaal bruin wordt zonder zon lees je hier!

Droge huid

Een droge huid hebben is een blessing en een curse. Het fijne is dat je niet vaak last hebt van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden, omdat jouw huid minder olie aanmaakt. Een te veel aan olie in de poriën is vaak de reden van verstopte poriën wat lijdt tot onzuiverheden, maar het te kort aan olie zorgt er ook voor dat je huid droog en trekkerig kan voelen. Een droge huid zorgt ervoor dat je make-up  er vlekkerig en flaky uitziet.

Jij kunt het beste kiezen voor  gezichtsmasker dat vochtinbrengend is en niet hard opdroogt. Maskers die hard opdrogen trekken tijdens het drogen het vet en vuil uit je poriën, maar het hebt jij niet nodig. Zo zorg je er alleen voor dat je huid nog droger wordt en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Dit masker van Origins is perfect voor jouw huid. Het is een intensief vochtinbrengend masker met avocado en abrikoospitolie. Dit herstelt je huid en vochtreserves, zodat je huid in de toekomst minder droog is.

Gecombineerde huid

Heb je last van een glimmend voorhoofd en/of neus, maar voelen je wangen nogal trekkerig? Dan heb jij een gecombineerde huid! Wat het lastige is van een gecombineerde huid is dat je producten vaak helpen voor het ene ‘probleem’, maar niet goed zijn voor het andere. Zo werken maskers voor puistjes goed voor je voorhoofd en neus area, maar drogen ze de rest van je huid ontzettend uit, waardoor het droog aanvoelt.

Jij kan het beste kiezen voor een modder masker zonder te sterke ingrediënten, die bestemd zijn voor een vette huid, zoals tea tree, benzoyl peroxide of andere ingrediënten die specifiek voor acne zijn. Zo wordt overmatig talg toch uit je poriën gehaald, zonder dat het je huid droog maakt. Himalaya’s Clarifying Mud Pack zit vol met natuurlijke ingrediënten die je huid gebruikt bijvoorbeeld walnoten om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen.

Vette huid

Heb je last van onregelmatigheden, zoals mee-eters, puisjes en littekentjes? Naast een goede reiniging (en nee, een reinigingsdoekje is zeker niet voldoende), mag een masker natuurlijk niet ontbreken uit je skincare routine. Een masker hydrateert niet alleen, maar reinigt je huid ook. Voor het aanbrengen van een masker is het allereerst handig dat je huid helemaal gereinigd en gescrubd is. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en zo heeft je gezichtsmasker een veel beter effect op je huid. Het beste kun je na het scrubben een stoombadje nemen van 10 minuten of een bad van een halfuur. Dit zorgt ervoor dat je poriën open staan en zo kunnen de stoffen van het masker gemakkelijker in je huid intrekken.

Glamglow maskers heb je op Instagram waarschijnlijk al eens voorbij zien komen. We begrijpen ook wel met ingrediënten als Kaolien en houtskool wat talg absorbeert, salicylzuur wat helpt om je poriën te ontstoppen is dit masker precies wat je nodig hebt om puistjes verleden tijd te maken.

Normale huid

Lucky you! Je hebt de ideale huidtype: geen puistje of droge plekken. Jouw huid heeft weinig nodig om er goed uit te zien, maar een maskertje op z’n tijd is voor jouw ook een must. Zo kan de kou, wind, uitlaatgassen en ongezond eten op den duur je huid beschadigen. En daarvoor wil jij je huid natuurlijk beschermen. Kies dus voor een verzorgend en herstellend masker, die toch het vuil van je gezicht verwijdert.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites