Zo voorkom je een droge huid in de winter

En behoud je een mooie glow.

Het is bekend dat je door kou en harde wind een drogere huid krijgt, dus het is belangrijk dat we de komende maanden extra goed voor onze huid gaan zorgen. Je huid ziet er snel dof uit en we willen natuurlijk onze zomerse glow het hele jaar door behouden. Daarom hebben we hieronder een aantal tips voor je hoe je je huid het beste kan verzorgen tijdens de koude dagen.

1. Drink veel

En dan geen alcohol en frisdranken, maar vooral veel water. Wanneer je veel vocht binnenkrijgt is dat niet alleen goed voor je lijf maar ook je huid, best logisch toch? We snappen dat alleen water erg saai is, dus wissel het af met thee of doe wat limoen of een citroenschijfje in je water. Als je het lastig vindt om veel te drinken en je het snel vergeet, zorg dan dat je producten eet die veel vocht bevatten. Zoals komkommer, paprika en bijna alle soorten fruit.

2. Dagcrème en nachtcrème?

Goede verzorging, en daarmee bedoelen we dus ook crèmes,  zijn iets wat je eigenlijk het hele jaar door moet gebruiken, maar tijdens de koudere dagen al helemaal. Je gezicht krijgt veel te verduren op een dag, dus het is belangrijk dat je je huid goed beschermt. Gebruik in deze tijd een iets vettere dagcrème, want dat heeft je huid echt nodig. Maar waarom eigenlijk een dag- én een nachtcrème, terwijl je huid net zo goed één goede crème kan gebruiken? Huid is huid, of dit nu op je wangen zit of op je voorhoofd. Je huid heeft werkstoffen nodig om mooi, gezond en stralend te blijven. Iedere huid is uniek en verdient daarom een persoonlijke aanpak. Wat voor de ene huid een goede crème voor overdag is, kan voor een andere huid juist ’s nachts veel beter werken. Laat je daarom goed adviseren door een huidcoach. De huidcoaches van hannah kunnen je precies vertellen wat jouw huid ‘s winters nodig heeft. Met een goede crème ben je al een heel eind op weg naar die mooie glow.

3. Verwijder dode huidcellen

De herfst en winter zijn de ideale periode om je huid te peelen.  Zeker als je een droge huid hebt ontstaan er snel velletjes op je gezicht. En die moeten wel weg. Dat kan je het beste doen door middel van peelen. Zo kan je huid weer ademen en komt de glow terug op je gezicht.  Het klopt dat je beter niet te veel kan scrubben op je gezicht, want die korreltjes kunnen je huid irriteren. Zorg dus voor een peeling die mild is voor jouw huid en daar ook bij past. De Primum Elixer van hannah bestaat o.a. uit amandelzuur en kan je dode huidcellen op een milde manier doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bye, bye doffe dode huidcellen.

4. Douche niet te lang

Een lekkere hete douche is heerlijk als het koud is buiten, maar dit is niet zo goed voor je huid. Je huid wordt extreem droog door het warme water en je merkt na het douchen meestal gelijk dat je huid een beetje trekt. Ga maximaal tien minuten onder de douche staan en zorg er dan voor dat het water niet te warm is. Daarbij is een Shower Treatment op basis van sojaboonolie een musthave, want deze doucheolie verzorgt, verfrist en droogt je huid niet uit. Ook nog eens heel handig bij het scheren! Zorg dat je je huid na het douchen goed verzorgd met een body olie. De Body Oil van hannah bevat intensief voedende macadamia olie en heeft ook nog eens een lekker ontspannend effect. En dankzij het gebruik van de Shower Treatment tijdens het douchen, heb je daarna minder olie nodig om je huid mee in te smeren. Lekker zuinig dus!

5. Gebruik eens een masker

Gebruik een paar keer in de week een voedend, rustgevend masker die tevens als een detox voor je huid werkt. Je zal merken dat je huid hier zeker van opknapt en dat het ook niet droog aanvoelt. Let er wel op welk masker je gebruikt, want het is erg belangrijk dat je een masker gebruikt die je huid niet uitdroogt. De meeste kleimaskers bijvoorbeeld worden hard op je gezicht na het aanbrengen, waarbij er juist veel vocht onttrokken wordt en dat wil je voorkomen! Je huid raakt dan sneller geïrriteerd, dus kies goed uit wat je op je gezicht smeert. Onze favoriet? hannah’s Cleansing Clay!

6. Vals spelen

Je huid is natuurlijk niet binnen een week perfect. Het heeft de juiste verzorging nodig en daar gaan meestal wel een paar weken overheen. Ondertussen kan je ook een beetje vals spelen. Ken je de Touch of Colour al?  Deze nieuwe crème vult niet alleen fijne lijntjes onmiddellijk op, maar heeft ook een bronzing effect. Zo behoud jij een gezond kleurtje, de hele winter lang.

READ NEXT
De nieuwste trend op het gebied van huidverzorging
> Lazy girls trick: overnight maskers voor als je nergens tijd voor hebt
Onze favoriete dagcremes

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites