Dit gebeurt er met je als je een nacht GOED slaapt

Goed slapen is goed voor alles!

Who doesn’t love sleep? Na een goede nachtrust begin je je dag veel beter en frisser. Wanneer je goed slaapt, zorgt dit er niet alleen voor dat je je beter voelt, je gaat er ook beter uit zien! Win win! Een goede nachtrust kan je beautyflaws in één keer aanpakken én het zorgt voor een betere gezondheid. Na het lezen van dit artikel ga je vanavond lekker op tijd slapen.

Good sleep, flawless skin

Wanneer je in diepe slaap bent, wordt het stress hormoon in je lichaam verlaagt. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het dunner maken van je huid, rimpels en oneffenheden. Deze flaws ga je allemaal tegen als je goed slaapt. Slaap zorgt er ook weer voor dat er melatonine wordt aangemaakt. En melatonine zorgt er voor dat je huid er jonger en strakker uit blijft zien. Ten slotte kan een goede nachtrust er voor zorgen dat de huid soepel blijft! Alleen maar voordelen voor je huid dus. Dit alles heeft te maken met een goede nachtrust. Het maakt niet zo zeer uit of je een uur langer slaapt, als je maar regelmatig slaapt. En ja, met tal aan leuke series op Netflix is regelmatig slapen soms nog best lastig, maar je weet waar je het voor doet nu. (Hier kan je trouwens nagaan hoeveel tijd je aan je Netflix serie kwijt bent geweest)

Sleep solves everything

Nog een reden waarom je beter zou moeten slapen: je verliest er gewicht door. Makkelijker afvallen dan dit kan gewoon niet. Je kan je taille zelfs verkleinen als je genoeg en goed slaapt. Ook zorgt goede nachtrust voor een betere gezondheid. Je verkleint de kans op verkoudheid, maar ook de kans op kanker en diabetes wordt kleiner. Het is hiernaast beter voor je hart en je bloeddruk wordt er lager van. Ook in het dagelijks leven kan je het snel merken als je beter en langer geslapen hebt. Je vergeet dan minder en je kunt je beter concentreren! OK, wij gaan naar bed.

 

Meer lezen over slapen en opstaan?
Hierdoor slaap je beter als er iemand naast je ligt
Fris opstaan na het drinken
Slapen in de hitte? Zo doe je het!

PHOTO CREDITS: UNKNOWN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites