7 manieren om je haar sneller te laten drogen

Zo makkelijk is het dus!

Dit probleem kennen we allemaal… Je moet je haar écht nog even wassen voordat je de deur uitgaat. Dus hups, je springt gauw onder de douche, haren wassen en daarna duurt het weer een eeuw voordat je haar droog is. Je hebt geen tijd om het te drogen en no way dat je met natte haren de deur uitgaat! Daar is het nu nog te koud voor.

Het beste is natuurlijk om je haar op te laten drogen aan de lucht, maar door tijdgebrek is dit vaak geen mogelijkheid. Gelukkig hebben we tips voor je, waardoor je haar een stuk sneller droogt. High five!

Haar voorzichtig uitwringen

Om ervoor te zorgen dat je haren snel droog zijn, moet je pluk voor pluk je haar voorzichtig uitwringen. Je microvezeldoek absorbeert het water voor een heel groot deel, waardoor het vocht uit je haar in je handdoek terechtkomt.

Handdoek tulband

Hoewel de meesten van ons waarschijnlijk een handdoek gebruiken om onze haren te drogen is dit niet de beste manier. Het materiaal waar normale handdoeken van gemaakt zijn, is veel te ruw voor ons haar en hierdoor beschadig je het wat kan lijden tot gespleten haarpunten (Zo kom je voor altijd van je gespleten haarpunten af).

Gebruik daarom altijd een microvezel handdoek, deze zijn niet alleen veel zachter van textuur maar nemen ook nog eens twee keer zoveel water op. Als je geen microvezeldoek hebt, kun je ook gewoon een oud t-shirt gebruiken of een kussensloop. Laat je haar in de tulband terwijl je aan het ontbijten bent of je make-up doet. 

Blow dryer spray

Het bestaat echt! De blow dryer spray is ervoor gemaakt dat wanneer je het voordat je je haar gaat föhnen op je haar spuit, het sneller droog wordt. Zo hoef je hem ook niet meer op de maximale warmte te zetten! Stuk beter voor je lokken dus. Lees ook even deze 7 slechte dingen die je je haar onbewust aan doet!

Eerst je haarwortels

Het is belangrijk om je haren als eerst droog te maken bij de haarwortels. Als die namelijk droog zijn, dan drogen de punten namelijk ook veel sneller.

Haarborstel

De haarborstel die je het beste kan gebruiken tijdens het föhnen is de ceramic barrel borstel. De vezeltjes in deze borstel nemen gemakkelijk vocht op uit je haar. Zo kam jij je haar sneller droog.

Conditioner

Wist je dat conditioner niet alleen helpt om je haren te verzorgen, maar er ook voor zorgt dat je haren sneller drogen? In de meeste conditioners zitten siliconen en deze ‘sealen‘ je haren als het ware dicht, waardoor water in wordt afgestoten. Gebruik bij het aanbrengen van conditioner altijd een kam, zodat het product gelijkmatig over je haar wordt verdeeld. Dit zijn de beste shampoo’s en conditioners volgens beauty editors

Verlaat de badkamer

Als je toch je haar gaat föhnen, doe dit dan niet in de badkamer waar je net hebt gedoucht. Het vocht in de lucht zorgt er namelijk voor dat het drogen langer duurt en je dus meer hitte op je haar moet gebruiken.

Voor als je echt geen tijd hebt om ’s ochtends je haar te wassen
3 easy hair do’s om vet haar te verbergen
Dit zijn de best beoordeelde droogshampoos!

Heb jij deze haartrends al geprobeerd?
> 6 haartrends voor het nieuwe seizoen

Wist je al dat jij je haar kan krullen zonder hitte?
> Dé manier om je haren te krullen zonder hitte
> Krullen maken zonder hitte!

PHOTO CREDITS: LOVESTYLEMINDFULNESS

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites