Dit gaat jouw dag maken

Hier worden we allemaal HEEL gelukkig van.

Je kent het wel, je stapt iets te laat met je verkeerde been uit bed. Je favoriete blouse ligt in de wasmand. Je had eigenlijk je haren moeten wassen maar geen tijd meer (3x hoera voor droogshampoo). Uiteindelijk je jeans en sneakers weer aan met een t-shirt en snel de deur uit. Op de fiets slalom je om de drukte heen, je haalt nog net je trein maar hoe? Hijgend en bezweet probeer je op adem te komen en kijk je met een frons in je camera of er nog iets te redden valt. Maar precíes op dat moment komt een wildvreemd meisje langslopen en zegt: ‘hé, leuke tas’. Er verschijnt een glimlach op je gezicht, je straalt.

Dat we ons kleden voor onszelf moge inmiddels duidelijk zijn. Het gaat allang niet meer om wat mannen van ons vinden, we willen er gewoon graag mooi uitzien. Geen pluizig haar, beetje make-up op en je favoriete outfit aan. En wat is dan nog fijner dan een vrouw die op je afstapt en jou laat weten dat ze jouw tas helemaal het einde vindt? Daar doen we het voor.

Zo’n complimentje maakt toch echt je dag? Daar wordt echt IEDEREEN blij van. Dus waarom doen we het niet wat vaker? We kregen laatst een aantal schrikbarende resultaten onder onze neus gepresenteerd:

  • zo voelt 70% van de vrouwen (soms) kritisch beoordeeld op haar uiterlijk.
  • 1 op de 4 vrouwen krijgt hierdoor gevoelens van schaamte.
  • Vooral door onbekenden (61%) voelen vrouwen zich kritisch beoordeeld.

Dit onderzoek heeft Andrélon in 2017 verricht en het heeft ons diep geraakt. We kennen allemaal wel dat gevoel wanneer je voorbij een vol terras loopt. Of wanneer je bent stappen en anderen jou van top tot teen bekijken. Daar word je gewoon een beetje onzeker van. Terwijl dit echt niet nodig hoeft te zijn.

Een compliment doet wonderen

Gelukkig is er een remedie tegen deze, wat ons betreft, onnodige onzekerheid. Namelijk: complimentjes. Onderzoek wijst uit dat voor veel vrouwen hun dag niet meer stuk kan wanneer zij een compliment ontvangen. Laat haar stralen en dat is PRECIES waar Andrélon voor staat.

Andrélon wil alle vrouwen oproepen om elkaar weer te laten stralen. En niet alleen met een nieuwe shampoo maar met complimentjes. Want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 68% van de vrouwen zichzelf een stuk beter voelt als zij iemand een compliment geven. Dus, als je binnenkort iemand ziet lopen met een geweldige outfit, zeg dat dan even. #LaatHaarStralen

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites