9 vlechten die easy te doen zijn

Voor alle noob's in haren vlechten.

Je ziet ze overal voorbijkomen op Pinterest en Instagram. Prachtige vlechten. En hoewel er bij ieder Pinterest plaatjes staat dat ze heel makkelijk na te maken zijn, lukt het ons ieder keer niet. Eerlijk is eerlijk, wij hebben al moeiten met een simpele vlecht. Laat staan de vlechten die we op social media zien verschijnen. We zijn daarom op zoek gegaan kapsels die echt makkelijk vlechten zijn. Zo makkelijk dat zelfs wij ze kunnen maken. Voor sommige hoef je niet eens te vlechten.

1. Kroontje

Maak een scheiding in het midden, verdeel je haar in tweeën en maak twee eenvoudige vlechten. Zet je haar vast met een elastiek in jouw haarkleur. Trek de vlechten een beetje uit elkaar, zodat de vlecht losser komt te zitten en breder wordt. Pak het uit einde van de vlecht en breng deze naar de bovenkant van je hoofd. Zet de vlecht was met een schuifspeld.

2. Twee-in-een

Ook voor deze vlecht maak je twee normale vlechten. Zodra je tweede vlecht bijna klaar hebt, maak je de onderkan van de eerste vlecht los en vlecht je ze samen. Zo heb je twee vlechten die aan het einde aan elkaar vastzitten. Vervolgens trek je de vlechten wat losser zodat ze breder worden en het lijk of je een dikke vlecht hebt.

3. Gevlochten Chignon

Maak twee kleine vlechtjes, boven op je hoofd en net boven je oor. Maak losse vlechtjes en breng de vlechtjes naar achteren. Maak ze vast aan de achterkant van je hoofd in een knot. Easy.

 

4. Volume

Maak eerst een diepe zijscheiding. Pak daarna steeds grote plukken haar per sectie en spray het in met volume spray tot aan de wortel. Ga daarna met een kam of vingers door je haar om het product goed te verplaatsen en creëer tegelijk veel volume. Verzamel al je haar in je nek en begin met vlechten. Zet het vast met een doorzichtig elastiekje. Om het rommeliger te maken kan je de vlecht nog een beetje uit elkaar trekken. Die kan jij zelf heel makkelijk vlechten!

6. The hidden half-up

Maak aan de onderkant van je haar twee vlechtjes. Laat vervolgens al je haren loshangen en maak een half up bun. Zo zie je alleen de vlechtjes aan de voorkant zitten.

7. Waterfall twist

Begin aan de linkerkant, pak een plukje haar wat een paar centimeter afstand heeft van je haar lijn. Verdeel de pluk in tweeen. Kruis het plukje het dichts bij je gezicht over het andere stukje. Laat het andere plukje vallen en pak weer een nieuwe. Hou het nieuwe plukje onderaan je bovenste plukje. En laat het bovenste plukje vallen. Herhaal dit tot je aan de achterkant van je hoofd bent en zet het daar vast met bobby pins. Bind daarna beide kanten vast met een klein elastiekje.

 

8. Plaited buns

Kam het haar naar achter en begin met vlechten onderin de nek. Maak twee vlechten. Verdeel het haar in drie regelmatige plukken en vlecht ze. Trek een beetje aan de vlechten om ze voller te maken. Draai de vlecht in een knot en zet dit vast met bobby pins. Done!

9. Faux fishtail

Breng je haar samen in een lage paardenstaart en bevestig dit met een klein elastiekje. Verdeel het haar door de helft boven het elastiekje. Om zo een opening te creëren. Steek de paardenstaart door de opening en trek het er volledig doorheen. Doe nog een elastiekje wat lager in de staart. Maak een opening boven dat elastiekje en steek de paardenstaart er weer doorheen. Ga ermee door tot je nog een kleinstukje overhoudt. Zet dit ook weer vast met je elastiekje.

Heb jij een kast vol kleding maar niets om aan te trekken? Vind je het lastig te ontdekken wat je eigen stijl is en hoe je die stijl vertaalt naar je kledingkast? Heb je eigenlijk geen idee wat jou wel of niet goed staat? Doe mee aan een stylingworkshop, bestel hier de laatste kaarten

De real deal proberen?
> Zo maak je een fishtail vlecht

Nog meer haartips:
How to: je haar beschermen tegen de zon!
5 easy hair do’s om vet haar te verbergen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites