Dit lichaamsdeel vergeten we allemaal te scrubben

Wait, what?! Hier hadden wij ook nog nooit van gehoord...

In de badkamer hebben we vaak een pot scrub staan voor ons lichaam. Toch is er een belangrijk deel van ons lichaam wat we vaak vergeten en toch best belangrijk is: onze hoofdhuid. Want de verzorging van ons haar en hoofdhuid zijn twee verschillende dingen.

Gezond haar

We zijn eigenlijk doordeweeks al veel te druk om ons haar te wassen -droogshampoo to the rescue!- maar toch is het naast het verzorgen van je haar ook nog eens belangrijk om je hoofdhuid goed te onderhouden. Het extreem goed schoon houden van de hoofdhuid is belangrijk omdat je haar zo voller en dikker lijkt én het zorgt ervoor dat je haar goed door groeit. Even door scrubben en je hoeft niet lang meer te wachten op die lange lokken.

Niet te vaak

Het is belangrijk om de verzorging van je hoofdhuid en je haar te scheiden. Ze hebben allebei verschillende behoeften. Als je een hele droge of schilferige hoofdhuid hebt, is het verstandig om het niet te vaak te scrubben, hooguit één keer in de week of misschien wel één keer per twee weken. Wees wel voorzichtig tijdens het scrubben, scrub zeker niet te hard en gebruik je nagels niet te erg, anders kan je je hoofdhuid beschadigen. Wil je niet.

Ingrediënten

De juiste ingrediënten zijn the key naar het perfecte haar. Ga op zoek naar producten waar koper, zink, magnesium en biologische oliën in zitten. Zink is erg reinigend. Hoewel we zoals we al zeiden het liefst een hele bus droogshampoo er doorheen spuiten is dit niet zo best voor onze hoofdhuid. Als we de hoofdhuid niet goed reinigen kan het zorgen voor haar uitval. Oops, voortaan goed scrubben dus.

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites