How to: Nagels perfect lakken

Vanaf nu ben jij een pro in nagels lakken

Vaak nemen we niet genoeg de tijd om onze nagels te lakken, omdat het erg veel werk is en we meer dingen te doen hebben dan dat. Wanneer je het dan wel probeert zit er meer nagellak naast je nagels dan erop of heb je weer geen geduld en kom je ergens tegenaan met je nagels, terwijl ze nog niet droog zijn. Wil je je nagels wel mooi kunnen lakken? Lees dan hieronder de tips voor de mooiste nagels.

1. Skip cafeïne

Het is slim om net voordat je je nagels gaat lakken geen bak koffie of blikje energy te drinken, want door de cafeïne gaan je handen sneller trillen en gaat het nog lastiger. Niet iedereen heeft hier last van, maar we raden je aan om er even mee te wachten. Of drink helemaal geen koffie want we weten dat cafeïne over het algemeen niet heel goed voor je is!

2. Je hebt maar 3 strookjes nodig

Wanneer je je nagels gaat lakken is het slim om je nagel in drieën te verdelen. Probeer de meeste lak aan de linkerkant van je borsteltje te krijgen. Begin bij de basis van je nagel en ga vanuit het midden naar de zijkanten van je nagel. Zo breng je niet een te dikke laag aan en heb je dus minder kans op nagellak buiten je nagels.

3. Gebruik een base coat

Het kost wel wat extra tijd, maar nu je toch al bezig bent kan je het beter maar gelijk goed doen. Door een laagje base coat aan te brengen onder je nagellak hecht de lak beter en blijft het dus ook langer zitten.

4. Sneldrogende nagellak?

Het lijkt een perfecte oplossing, want zo heb je nooit meer al dat gedoe met wapperen en blazen. Maar toch kan je beter maar voor normale nagellak gaan en iets meer geduld hebben, want deze nagellak zorgt ervoor dat je nagels uitdrogen. Dit is wel het laatste wat we willen, dus niet doen!

5. Oud lipkwastje

De meeste mensen gebruiken een wattenstaafje om de overige restjes nagellak naast je nagels eraf te halen, maar hierdoor heb je snel kleine haartjes die blijven plakken aan je nagels en dan kan je alles weer opnieuw gaan doen. In plaats daarvan kan je een lipkwastje in de nagellakremover dopen en daarmee de restjes weghalen. Zo blijven de rest van je nagels mooi en onbeschadigd.

6. Top coat

Net als bij de base coat geldt hiervoor hetzelfde: Het duurt wat langer, maar zo krijg je ook een mooier resultaat! Door een top coat te gebruiken blijven je nagels veel langer mooi. Neem ook het bovenste gedeelte van je nagels goed mee, zodat je nagels goed beschermd zijn tegen stootjes of bijvoorbeeld de scherpe randjes van de sleutels in je zak.

7. Gebruik nagelriemolie

Dit is een erg belangrijk middel die ervoor zorgt dat je nagels niet uitdrogen. Het is goed voor je nagelriemen, maar ook beschermt het je nagels. Breng het aan op je nagels nadat je de nagellak hebt aangebracht. De olie werkt als een soort beschermlaagje, zodat de nagellak niet gelijk beschadigd wanneer je nagels per ongeluk ergens tegenaan stoten.

8. Ga voor dunne laagjes

We snappen dat je er snel klaar mee wilt zijn, maar nagels lakken duurt nou eenmaal even en dan kan je het beter helemaal goed doen. Dus breng niet 2 dikke lagen aan, want dan dekt het misschien wel, maar het droogt veel minder snel en je nagellak beschadigt ook gelijk weer. Je kan beter 3 dunne laagjes aanbrengen en iets langer geduld hebben.

9. Koud water

Wil je je nagels sneller laten drogen? Stop ze dan in een bak met koud water of houd ze een tijdje onder de kraan. Niet meteen na het lakken natuurlijk, want dan spoelt al je nagellak er weer af!

10. Wachten met douchen

Het is beter om niet snel erna te gaan douchen. Heet water kan ervoor zorgen dat er barstjes komen in je net gelakte nagels en dat zou natuurlijk erg zonde zijn!

11. Zet je nagellak in de koelkast

Het is erg goed voor nagellak om het in de koelkast te zetten, want zo blijft het veel langer goed en vloeibaar. Ook blijft de kleur langer mooi.

12. Niet schudden!

Nog een allerlaatste tip voordat jij een pro bent in je nagels lakken. Schud het potje niet van tevoren, maar wrijf hem tussen je handpalmen en houd het potje verticaal. Zo voorkom je luchtbelletjes in je nagellak!

 

READ NEXT
Zo krijg jij de sterkste nagels ooit
Make-up basics die je een natuurlijke look geven
Langere nagels krijgen: dit is hoe je het voor elkaar krijgt

 

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites