How to: waterproof fall make-up

Zo blijft zelfs in de herfst je make-up de hele dag goed zitten.

Het is herfst en dat betekent weer veel regen en wind. Het is dus belangrijk dat je voor deze weersomstandigheden ook make-up hebt dat waterbestendig is en niet na één regenbui verdwenen is. Benieuwd welke waterproof producten het beste werken? Lees dan snel verder!

1. Mascara

Mascara is een onmisbaar product voor de meeste vrouwen en je wilt dan ook dat zelf met regenachtig weer je mascara mooi blijft zitten. Normale mascara loopt heel snel uit, dus uit voorzorg kan je voor de herfst maar beter een waterproof mascara aanschaffen. De mascara die wij erg fijn vinden is de High Impact Waterproof Mascara van Clinique. Deze mascara zorgt voor volle en lange wimpers die de hele dag perfect waterproof zijn! Ook is de mascara makkelijk te verwijderen met make-up remover en dat is zeldzaam bij waterproof mascara’s.

2. Foundation

De meeste vrouwen voelen zich toch net wat mooier met een beetje foundation op hun gezicht om vlekjes of oneffenheden de bedekken. Wanneer het regent loopt je foundation snel uit, dus het is belangrijk om een goede waterproof foundation te hebben. De Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation van MAC is erg dekkend en blijft 24 uur lang zitten, dus perfect voor de herfst!

3. Wenkbrauwen

We willen dat onze wenkbrauwen altijd on fleek zijn en omdat iedereen verschillende wenkbrauwen heeft zijn er ook veel producten die je kan gebruiken. De meeste vrouwen doen het met wenkbrauwpoeder of een potlood, maar als je wilt dat je wenkbrauwen ook nog mooi blijven na een regenachtige dag met veel wind kan je het beste gaan voor een wenkbrauwgel. De Pro Longwear Waterproof Brow Set van MAC is volgens ons een goede wenkbrauwgel die ondanks de waterbestendige werking nog steeds heel natuurlijk oogt.

4. Concealer

Concealer is bedoeld om net als foundation vlekjes en oneffenheden in je gezicht te verbergen, maar dit product is net wat dikker en steviger voor de wat meer opvallende plekjes en voor je wallen bijvoorbeeld.  Wij zijn op zoek gegaan naar de concealer die ook waterproof is en degene die wij erg fijn vinden is de Undercover Concealer van Dior. Deze blijft 8 uur lang zitten, dus perfect voor een zware dag op je werk.

5. Eyeliner

Eyeliner is een product dat erg mooi is wanneer je het goed aanbrengt, maar het is heel lastig om dit in één keer goed te doen. Als je iets kleins fout doet ziet het er al niet meer mooi uit en lijk je op een panda, of zit er een zwarte lijn boven je oog die er niet hoort. Voor het regenachtige seizoen is het dus al helemaal belangrijk dat je een eyeliner hebt die goed blijft zitten. De Pro Liner Waterproof van Dior is een vloeibare waterproof eyeliner die door de combinatie van de precisie van een potlood en de intensiteit van een vloeibare liner een mooie rechte lijn maakt.

6. Fixing spray

En als je wil dat alles goed blijft zitten, kan je er voor de zekerheid nog fixing spray overheen sprayen. Zo’n spray zorgt ervoor dat je make-up de hele dag intact blijft.

READ NEXT
Make-up basics die je een natuurlijke look geven
Nooit meer uitgelopen make-up na een stortbui
De beste waterproof mascara’s

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites