Klitten in je haar? Zo kom je ervan af!

Vanaf nu nooit meer klitten en knopen!

Klitten in je haar, we hebben er allemaal een hekel aan. En vooral nu het koud is buiten gaan we de deur niet meer uit zonder een dikke sjaal om, maar laat dat nou juist een van de redenen zijn waardoor je klitten krijgt. Dat het intens vervelend is, is dus wel duidelijk. Maar hoe voorkom je ze en hoe kom je er vanaf?

Zachte borstel

Als je last hebt van klitten dan kun je ze het beste uitkammen met een zachte borstel. Begin altijd onderaan met borstelen en werk dan rustig naar boven. Als het echt vastzit, spray er dan klittenspray op en probeer het vervolgens los te kammen.

Juiste kam

Wil het niet lukken met je oude vertrouwde borstel? Dan kan je overgaan op een nylon kam met wijde tanden. Deze haalt makkelijk de klitten uit je haar. Dat komt doordat nylon makkelijk door je haar heen glijdt. Maar pas op dat je niet te hard in de weer gaat, want daardoor kan je je haar laten afbreken.

Hydrateren

Het is het beste om je haar goed gehydrateerd te houden. In droog haar komen namelijk het snelst klitten… Verzorg je haar daarom met hydraterende conditioner en eventueel met een haarolie achteraf. Let wel op: breng alleen conditioner en haarolie vanaf halverwege je haar aan en niet vanaf je haaraanzet. Anders wordt je haar én verzwaard en sneller vet.

Satijn

Slapen op een kussensloop van satijn is niet alleen heel erg fijn (dat rijmt!), maar als je snel last hebt van klitten is dit ook een ideale oplossing. Satijn is namelijk erg zacht voor je haar en zal je haar veel minder snel klitten krijgen. Wat je verder het beste met je haar kunt doen tijdens het slapen lees je hier.

Kapper bezoeken

Sorry ladies… Hoe graag je ook lange lokken wilt, als je haar enorm veel klit en dan met name aan de onderkant, is het verstandig om toch langs de kapper te gaan. Wanneer je de droge en dorre puntjes eraf knipt, zal je haar veel minder in de knoop gaan raken. Alles voor een gezonde bos, right?

Je bent nooit te laat om er mee te stoppen!
> Deze slechte dingen doe jij je haar onbewust aan

Laagjes knippen is toch niet dé manier..
Het simpele trucje om je haar er beter uit te laten zien

Je kunt er namelijk alle kanten mee op
Dit on trend kapsel staat iedereen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites