Komt je haar nou echt sneller terug als je het scheert?

Feit of fabel?

Heeft jouw moeder je vroeger ook gewaarschuwd dat je haartjes dikker en sneller teruggroeien door ze te scheren? Nou, klinkklare onzin dus. Scheren kan er namelijk never nooit voor zorgen dat haren dikker of sneller terug groeien.

Hoe het komt dat sommige mensen dit denken? Je haren groeien in een punt. Dat betekent dat de wortel van de haren dikker zijn en de punten juist zachter en dunner. Wanneer je tijdens het scheren het bovenste stukje van de haar afscheert, voel je natuurlijk al eerste het het begin (wat dus ook het dikste stuk van je haar is) teruggroeien. Ook scheer je alle haren tegelijk af waardoor ze ook allemaal samen terugkomen. Dan lijkt het ineens heel veel.

Bij waxen is dit niet het geval: daar worden haartjes met wortel en al uit de huid getrokken, waardoor ieder haarzakje weer een nieuw haartje moet maken en dan groeien ze een voor een terug. 

Het enige wat ervoor kan zorgen dat haren dikker terugkomen zijn hormonen. En de hoeveelheid hormonen kan veranderen tijdens de pubertijd en menopauze of door medicatie. 

Als je ook zo’n hekel hebt aan scheren is dit wat voor jou
Alles wat je wil weten over laseren
Waxen zonder pijn? Het kan!
De snelste manier om bloeden te stoppen na het scheren

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites