Make-up basics die je een natuurlijke look geven

Nooit meer een plamuurlaag.

Make-up is een geweldige uitvinding en vaak vinden we het heerlijk om ons op te maken. Maar niemand houdt van een dikke plamuurlaag, dus we houden het graag zo natuurlijk mogelijk. Helaas gebeurt het nog weleens dat we een verkeerde foundation kopen, of producten die voor onze huid eigenlijk niet zo geschikt zijn. Daarom hebben wij voor jou de beste make-up producten op een rijtje gezet, zodat jouw huid er op zijn mooist uit komt te zien.

Jouw huidtype

Als je make-up koopt, is de kans groot dat je meestal voor poeder producten kiest. Dit is een goede uitkomst voor een vettere huid, maar op een droge huid is het niet altijd aan te raden. Kijk daarom eerst goed naar wat jouw huidtype is en pas daarop je make-up producten aan. Met een drogere huid heb je soms meer baat bij crème of vloeibare producten, omdat dit minder nadruk legt op bijvoorbeeld schilfertjes of een rode huid.

De basis

Het is belangrijk om een foundation te kiezen die past bij wat jouw huid nodig heeft. Op deze manier krijg je ook het meest natuurlijke effect. Ga voor een matterende foundation als je een vette of gecombineerde huid hebt. Dit zijn de beste foundations voor een vette huid. Heb je een droge huid? De Bourjois Healthy Mix foundation, de Mac Studio Sculpt en Clinique Superbalanced Silk Make-up zijn dan perfecte opties voor jou.

Qua poeder is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid aanbrengt. Bij een droge huid kun je ervoor kiezen om poeder aan te brengen, maar breng nooit te veel aan. Zo accentueer je lijntjes en droge plekken en dat wil je absoluut niet. Op een vette huid kun je best wat meer poeder gebruiken en is de baking techniek ook aan te raden. Lees hier meer over baking.

De juiste producten

Als je voor jezelf bent nagegaan wat voor huidtype je hebt en welke producten daar het beste bij passen, komt het nu alleen nog aan op de kleur. Het is logisch dat je met een lichte huid kiest voor een lichte bronzer, maar blush is een stuk lastiger. Dit lijstje kan je een handje helpen. Ook de juiste oogschaduwkleuren maken het verschil voor een natuurlijke make-up look.

READ NEXT
Zo weet je of de make-up die je gebruikt over datum is
Deze make-up tools maken je (heel snel) héél mooi
Nooit meer uitgelopen make-up na een stortbui

 

tagged in beauty, make-up
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites