Make-up tips voor iedereen met hooded eyes

Zo zijn jouw ogen ineens een stuk groter.

Het is erg vervelend als je last hebt van hooded eyes. In het Nederlands zijn dit ogen met overhangende oogleden. Bij de een is dit erger dan bij de ander, maar het kan heel vervelend zijn bij het aanbrengen van make-up. Je denkt nu misschien gelijk aan je opa en oma, maar het komt niet alleen voor bij oudere mensen.

Vooral het aanbrengen van oogschaduw en eyeliner kan erg lastig zijn, want het grootste deel van je oogschaduw valt weg in het overlappende gedeelte. Ook heb je snel dat, wanneer je eyeliner aanbrengt, het streepje te dik is en dus ook wegvalt onder je oogplooi. Zo is er dus geen lijntje meer te zien en is het helemaal zwart. Maar hoe moet je je oogmake-up dan aanbrengen?

Oogschaduw

Wanneer je oogschaduw aanbrengt is het slim om wat meer naar boven te werken, zodat de oogschaduw goed zichtbaar is. Normaal werk je (meestal) van donker naar licht. Maar als je last hebt van hooded eyes kan je beter een lichte kleur in je crease aanbrengen en met wat donkere kleuren naar boven werken. Blend het daarna goed en let wel op dat je niet te ver naar boven oogschaduw aanbrengt. Trek desnoods een denkbeeldige lijn, zodat het niet fout kan gaan!

Eyeliner

Als je daarna nog een eyeliner wilt aanbrengen, is het belangrijk dat je een dunne lijn trekt. Zo zie je ook nog de oogschaduw erbovenuit komen. Anders zie je eigenlijk alleen een zwarte vlek en dat is natuurlijk zonde.

Wil je graag zien hoe iemand anders dit doet? Bekijk het filmpje van Xelly Cabau hieronder voor een duidelijke uitleg:

 

READ NEXT
How to: waterproof fall make-up
Deze kleuren staan het mooist bij groene ogen
Zo fix je je oogmake-up zonder opnieuw te beginnen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites