7 oorzaken waarom je make-up niet zit zoals je zou willen

En zo voorkom je ze voortaan!

We willen natuurlijk allemaal dat onze make-up perfect zit en dit ook de hele dag zo houden. Ons gezicht voorzien van een make-upje zit helemaal ingebakken in ons dagelijkse routine. Maar soms.. geef toe: we hebben allemaal wel eens van die dagen. Je hebt uren gespendeerd aan je make-up look maar het wil gewoon niet zitten.

Wat doen we toch verkeerd? Dying to know zijn wij opzoek gegaan naar het antwoord. En wij hebben het gevonden. Door deze fouten.. oké fouten is misschien enigszins overdreven maar dit zijn de oorzaken waardoor je make-up niet zo zit als jij het zou willen. Let op!

1. Back to basic

Het is misschien wel de grootste boosdoener in dit verhaal: je huid. Een mooie make-up look begint bij een goede huid. Je gezicht reinigen begint net zo’n cliché te worden als voldoende water drinken. Om moe van te worden. Maar ladies het is wel zo.

Reinig je gezicht ’s ochtends voor het aanbrengen van je make-up en ’s avonds om je make-up te verwijderen. Slapen met make-up is een absolute no go! Daarnaast is het belangrijk je huid goed te hydrateren. Het blijft een moeilijk verhaal, een moisturizer, oftewel dagverzorging vinden die goed bij je huid past. Wij hebben natuurlijk even voor je rondgevraagd. En ze hier geselecteerd en op een rijtje gezet.

Gebruik voor het aanbrengen van foundation een primer. Een primer geeft je make-up niet alleen een langhoudend effect, maar voorkomt dat de huid talk en pigment van de make-up opneemt. Het zorgt voor een gladde basis door als barrière te werken tussen je huid en make-up.

2. Make-up kwasten?

Een make-uptas vol met kwasten en beauty blenders. Maar eigenlijk heb je geen idee welk type je waarvoor moet gebruiken? Dit is heel herkenbaar. Een kwast is een kwast, toch? Nee. Om een mooie make-up look te creëren is het belangrijk de juiste kwasten te gebruiken. Om het te verduidelijken hebben we deze kwasten guide voor jou samengesteld. Nog handiger: je kunt ze ook meteen shoppen!

Nu je weet welke kwasten je moet gebruiken is het ook verstandig om deze om de zoveel tijd schoon te maken in een goed sopje. Gebruik hier voor brush reinigingszeep of gewoon wat babyshampoo.

3. Verkeerde kleur

De juiste kleur foundation uitkiezen blijft lastig. Het moet er ten slotte natuurlijk uitzien maar de foundation moet ook dekkend zijn. Sta je ook altijd een uur in de winkel te twijfelen? Dat is nu verleden tijd! Lees hier hoe je NOOIT meer de verkeurde kleur foundation koopt.

Een mooie ooglook kan je een hele knappe uitstraling geven, maar het kan ook juist het tegenovergestelde effect hebben. Het is handig om te weten welke kleuren het mooist staan op jouw oogleden als je gek bent op oogschaduw. Wij hebben daarom een  oogschaduw guide samengesteld. Twijfel je welke rode lipstick staat? Dit is de rode kleur die iedereen staat.

4. Samenstelling

Het is het belangrijkst dat je kiest voor make-up dat past bij je huid. Vooral mensen met een vette huid moeten hier op letten. Vermijd foundations met olie of kies voor een foundation in poedervorm. En bij twijfel gewoon vragen aan een medewerker bij een willekeurige make-up winkel, daar zijn ze voor.

5. Focus

Te veel is nooit goed. Althans.. te veel schoenen of tassen bestaat natuurlijk niet. Afijn als het om te veel make-up gaat, is het niet goed. Je kiest voor een mooie basis in de vorm van foundation. Daarna kies je wat je wil benadrukken. Ogen, lippen of een mooie highlighter. Maar niet allemaal te gelijk.

6. Expired

Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Make-up heeft een houdbaarheidsdatum! Ooit wel eens in je make-up tas gekeken en gedacht: “Goh, zal ik die oogschaduw (die ik een jaar geleden heb gekregen) eens proberen?”. Helemaal leuk, maar check wel even de houdbaarheidsdatums. Het gebruik van make-up die z’n houdbaarheidsdatum is gepasseerd, kan heel slecht zijn voor je huid. En doet ook niet veel goeds voor je make-up look. Let it go, let it go! Tijd om dag te zeggen tegen je make-up? Lees het hier!

7. Routine

Heb jij je signature look gevonden? En kan je er nog jaren meer door? Lucky you! Maar heb jij nou het idee dat je de fase cat-eye of rode lippen bent ontgroeid.. Probeer dan eens wat nieuws. Een beetje experimenteren mag best. Kom je er echt niet uit? Laat je dan eens opmaken door een professional.

Voor meer warmte in je gezicht en knallende ogen!
> Peachy lipstick: deze tint staat jou het mooist

En dit zijn beste eyeliners voor je cateye
> Deze eyeliner tips heb jij nodig met warm weer

Do try this at home!
Onmisbare tips voor de perfecte wenkbrauwen

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites